EOMS™ Z-Services (ook wel bekend onder de naam XPAF)

XPAF biedt mogelijkheden voor afdrukken van geïndividualiseerde documenten.

EOMS Z-Services (ook wel bekend onder de naam XPAF) is het paradepaardje van de z-Serie softwareoplossingen van Xerox.

Z-Services biedt één gemeenschappelijke interface voor:

  • Printerbronbeheer
  • Gegevensstroomconversie en -opmaak
  • Accountadministratie voor opdrachten
  • Toegang tot lokale printers en printers op afstand
Z-Services biedt mogelijkheden voor afdrukken van geïndividualiseerde documenten met hoge resolutie, waarin variabele tekst wordt gecombineerd met fullcolour grafische afbeeldingen, alsmede precisieformulieren, lettertypen en logo's. Z-Services ondersteunt ook AFP, LCDS (DJDE), XES, lijnmode en gegevensstromen met Xerox-indeling op een breed scala aan veelzijdige Xerox Intelligent Laser Printing-systemen, zowel lokaal als op afstand. Afdrukgegevens worden rechtstreeks uit de JES-spool genomen, indien nodig gewijzigd, en vervolgens rechtstreeks naar de gewenste printer verzonden: zo eenvoudig is het. Gebruikers kunnen zelfs opdrachten naar schijf of tape verzenden, voor offline afdrukken op een later tijdstip.

Met Z-Services kunnen klanten elk document naar elke Xerox-printer binnen de onderneming verzenden, met als resultaat meer flexibiliteit, hogere productiviteit en bescherming van investeringen.

Transparante gegevensconversie
Biedt uitgebreide gegevensconversie om documenten over te brengen naar Xerox-productie- en -afdelingsafdruksystemen. Alle conversies worden uitgevoerd zonder tussenkomst van een operateur of wijzigingen aan de applicatie.

Printerbronbeheer op een host
Biedt gecoördineerd beheer en verdeling van Xerox- en IBM-printerbronnen binnen de hele onderneming. Dit biedt de hoogst mogelijke beveiliging voor gevoelige bronnen en voorkomt arbeidsintensieve bestandsoverdracht tussen printers. Gebruikers kunnen bronnen centraal opslaan op de host, alsmede op de printer.

Connectiviteitsoplossingen
Biedt een scala aan oplossingen, zoals Bus & Tag-kanaal, TCP/IP en SNA, voor het integreren van alle afdrukmogelijkheden binnen de onderneming. Deze oplossingen bieden de mogelijkheid om snel in te spelen op een doorlopend veranderende omgeving.

Documentopmaak via Extended JCL
Biedt uitbreidingen voor de standaard IBM JCL-faciliteit en meer mogelijkheden voor opmaak- en documentbeheer, zonder enige invloed op de applicatie.

Opmaak eenvoudig gemaakt: Xerox-paginaopmaak
Omvat Xerox-paginaopmaak, waarmee gebruikers formulieren met markeringskleuren, lettertypen, logo's en grafische afbeeldingen kunnen opnemen in het document, allemaal buiten de applicatie om.

Voorwaardelijke documentopmaak
Geeft gebruikers de mogelijkheid om elk veld in de gegevensstroom te analyseren en in real time wijzigingen aan te brengen in de manier waarop het document wordt afgedrukt, voor optimale persoonlijke aanpassing en efficiëntie. Factureringen, mailings en andere applicaties worden sterk vereenvoudigd.

Verbeterde accountadministratie
Genereert SMF Type 6-records voor uitgebreide accountadministratie van opdrachten en gegevenscontrole voor gebruik door hostapplicaties. Verbeterde mogelijkheden voor accountadministratie waarmee u broninformatie, 1-zijdig of 2-zijdig, en fysieke of logische paginatellingen kunt analyseren.

Consistente werkzaamheid
Dit betekent dat Z-Services werkt als een Functional Subsystem (FSS) en daarbij gebruikmaakt van de door IBM gedefinieerde Functional Subsystem Interface (FSI) om te communiceren met JES. Operateurs gebruiken dezelfde JES-commando's voor het beheren van door Z-Services gedefinieerde printers als de bestaande JES-printers. Extra querycommando's bieden meer toegang tot en beheer van het systeem. De mogelijkheid van opnieuw starten vanaf een controlepunt biedt operateurs eenvoudig en volledig opdrachtherstel.

Elke pagina naar elke Xerox-printer
Documentportabiliteit binnen de gehele onderneming met TCP/IP-connectiviteit en PCL-omzetting bieden u de mogelijkheid om gegevensstromen in AFP, LCDS (DJDE), XES, lijnmode en paginaopmaak af te drukken op een breed scala aan Xerox-printers overal ter wereld.

Waarde toevoegen aan uw investering in AFP
Optimaliseer uw investering in IBM Advanced Function Printing-software. Omdat Z-Services een afdrukbeheerprogramma op systeemniveau is, kunnen gebruikers profiteren van de volgende voordelen zonder dat dit invloed heeft op de Print Service Facility (PSF):
  • AFP-documenten afdrukken op locaties op afstand
  • Gebruikmaken van Xerox-printertoepassingen, waaronder meerdere papierladen, fullcolour en in-line nieten
  • Verbetering van de resolutie van IBM grafische afbeeldingen van 240 dpi tot 300 dpi
  • Besturingssysteem: IBM OS/390 V2.0 or higher; IBM TCP/IP for MVS 3.2 or higher
  • Compatibele apparaten: DocuPrint LPS Family, DocuSP Family (61xx, DT/DP65, etc.), DocuPrint N Series (N24/N32/N40), DocuPrint NPS Family (including 92C), DP180 EPS, VIPP-enabled printers, Tektronix Phaser printers, Document Centre 265/255LP, DocuColor C55