Archiveringssysteem Xerox Carina van Fortis overschrijdt drempel van 10 miljard opgeslagen documenten


Zaventem, mei 11, 2008 – De afdeling Xerox Global Services (XGS) van Xerox BeLux heeft vandaag bekendgemaakt dat Fortis, internationaal leverancier van gespecialiseerde financiële diensten in de domeinen bankieren en verzekeren, eerstdaags het 10 miljardste document zal opslaan met het Xerox Carina archiveringssysteem.

Fortis heeft een meerjaren samenwerkingsovereenkomst met Xerox voor de integratie van de Xerox Carina-oplossing met zijn back- en frontoffice applicaties. XGS heeft zeven medewerkers ter plaatse die instaan voor de helpdesk, aan projectontwikkeling doen en bestaande applicaties aanpassen. Momenteel maken meer dan 50 applicaties (private banking, verzekering, leningen, SAP) gebruik van de digitale informatie gearchiveerd met Xerox Carina.

De Xerox Carina-oplossing waarborgt de wettelijke langetermijn archivering van alle documenten van Fortis die verbonden zijn met haar bank- en verzekeringsactiviteiten. Zowel ingaande documenten afkomstig van agentschappen bijvoorbeeld als uitgaande documenten zoals rekeninguittreksels worden digitaal gearchiveerd. De authenticiteit en integriteit van de documenten wordt door de Xerox Carina oplossing gegarandeerd. Dagelijks worden tot vier miljoen documenten aan het archief toegevoegd, de ingaande documenten worden gescand, geïndexeerd door het shared service centrum van Fortis Logistics. De uitgaande verslagen worden automatisch geïndexeerd en gearchiveerd.

Meer dan 15.000 medewerkers van Fortis hebben het hele jaar door, dag en nacht, toegang tot de Xerox Carina-oplossing en consulteren gemiddeld 250.000 documenten per maand.

Xerox staat borg voor waarde op lange termijn en groei voor zijn klanten. De onderneming biedt de breedste waaier aan diensten voor de outsourcing van processen en documenten van de hele sector. De diensten van Xerox doen een beroep op industriële knowhow in combinatie met het gebruik van sleutelprocessen en geavanceerde technologieën.

- XXX -

Over Xerox Global Services
De diensten die de afdeling Xerox Global Services aanbiedt, zijn opgesplitst in vier gamma’s van diensten: de optimalisatie van kantooromgevingen (beheer van inkomende en uitgaande post, beheer van processen en uitrusting voor kantoorafdrukken), het beheer van businessprocessen die afhangen van documenten (administratieve, financiële en CRM-processen), het ontwerp en de aanmaak van documenten (documentontwerp, uitbesteding van de uitrusting voor de productie van documenten, beheer van de productie van documenten bij de klant, beheer van de levenscyclus van productdocumentatie, hulp bij de aankoop van afdrukken via internet) en de digitalisering en opslag van documenten.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble. Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Xerox® is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette,
Xerox België-Luxemburg
Tel.: 02 716 65 11
E-mail: pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone,
Eurolife
Tel.: 02 374 74 04,
GSM: 0495 26 12 03
E-mail: renato.jannone@eurolife.be

Over Fortis
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 38,5 miljard (30/04/2008), behoort Fortis tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 65.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com
Perscontacten: 02 565 35 84