Xerox lanceert twee gratis universele printer drivers


Zaventem, sep 24, 2008 Op verplaatsing worden rondreizende medewerkers die documenten vanaf hun draagbare computer moeten afdrukken, vaak geconfronteerd met het probleem van de herkenning van printers. Om op die behoefte in te spelen, komt Xerox voor de dag met Xerox Mobile Express Driver, een nieuwe universele printer driver die automatisch detecteert welke printers of multifunctionals op het netwerk beschikbaar zijn, ongeacht of ze al dan niet het merk Xerox dragen.

"De mobiliteit van werknemers is pas zinvol wanneer ze wordt ondersteund door individuele werkinstrumenten. Tot dusver was dat echter niet altijd het geval als het op het afdrukken van documenten aankwam. Met Xerox Mobile Express Driver maakt Xerox eindelijk komaf met die tekortkoming", zegt Pierre Collette, Communications & Marketing Manager, Xerox België-Luxemburg.

Xerox Mobile Express Driver, dat beschikbaar is voor Windows XP en Vista, is compatibel met de PostScript-multifuctionals en -printers van Xerox of andere constructeurs. Na het lokaliseren van een afdruksysteem toont Xerox Mobile Express Driver welke functies op de apparatuur beschikbaar zijn, zoals dubbelzijdig printen of de afwerkingsmogelijkheden. Bovendien kan hij zorgen voor het opslaan en automatisch toepassen van de afdrukinstellingen van de gebruiker, die daardoor kan werken alsof hij op kantoor zat.

Global Print Driver voor een eenvoudig beheer van netwerkperipherals
Naast Xerox Mobile Express Driver lanceert het bedrijf Xerox Global Print Driver. Deze driver is eveneens beschikbaar voor Windows XP en Vista, en is bestemd om het werk van de informaticadienst zoveel mogelijk te verlichten en het downloaden te vermijden van de drivers van de verschillende constructeurs voor de printers en multifunctionele systemen die op het netwerk zijn aangesloten. Hij biedt de mogelijkheid om alle PostScript of PCL netwerkafdrukapparatuur van Xerox of andere constructeurs te kwalificeren, uit te rollen en te beheren. Hij maakt vervangingen/updates uiteraard ook een flink stuk eenvoudiger: de nieuwe peripheral hoeft alleen aangesloten te worden en hetzelfde IP-adres als de vorige toegekend te krijgen (of een andere poortconfiguratie te krijgen). De Xerox Global Print Driver herkent automatisch de peripheral en update de opties en functionaliteiten voor de gebruikers.

Xerox Mobile Express Driver en Xerox Global Print Driver zijn nu reeds gratis in Engelstalige versie beschikbaar via de site www.xerox.com/mobile

-- Einde -


Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble. Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Xerox® is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette,
Xerox België-Luxemburg
Tel. +32 2 716 65 11
pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone,
Eurolife
Tel. +32 2 374 74 04 / +32 495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be