Met zijn nieuwe multifunctionele systemen biedt Xerox afdrukfuncties van professioneel niveau aan kmo's


Zaventem, sep 29, 2008 – Vandaag kondigde Xerox de commercialisering tegen betaalbare prijzen aan van twee multifunctionele monochrome A4-kantoorprinters met uitgebreide scan- en faxmogelijkheden. Dankzij de multifunctionele printers Phaser 3300MFP en WorkCentre 4260MFP besteden de medewerkers minder tijd aan het verwerken van documenten en aan het beheren van informatie.

De multifunctionele printer Phaser 3300MFP
In de compacte behuizing van de Phaser 3300MFP, die wordt verkocht vanaf de prijs van 529,00 euro, schuilen functies voor afdrukken en reproduceren maar ook functies voor digitaliseren en faxen in kleur. Het toestel print en kopieert tegen een snelheid die kan oplopen tot 28 pagina’s per minuut in Postscript en PCL. Zijn inktpatronen met hoge capaciteit en zijn tonerbesparende modus stellen hem in staat om de werkingskosten van kantoren te verlagen en de impact op het milieu tot een minimum te beperken.

De geavanceerde scanfuncties helpen de medewerkers om minder tijd te besteden aan de verwerking van documenten en het beheer van informatie. Door zijn vermogen om rechtstreeks in kleur en zwart-wit te digitaliseren naar USB thumb drives, e-mailadressen of netwerkdirectories kunnen de documenten gemakkelijk met collega’s worden gedeeld of voor later gebruik worden opgeslagen. De Phaser 3300MFP is bovendien uitgerust met de Scan to PC Desktop-software van Xerox. Die zorgt ervoor dat een document rechtstreeks van de multifunctional naar de desktop van de gebruiker wordt gestuurd, waar het kan worden gevisualiseerd, bewerkt of opgeslagen.

De gebruikers kunnen ook documenten afdrukken die op USB thumb drives zijn opgeslagen door ze in de daartoe voorziene sleuf op de multifunctionele printer in te brengen. Met zijn processor van 300 MHz, zijn functie voor dubbelzijdig afdrukken en zijn soepele papiertoevoerfuncties kan de multifunctionele printer de dagelijkse afdruktaken van een kantoor voor zijn rekening nemen. Dankzij zijn ID Card Copy-functie kan bovendien tijd worden bespaard bij het reproduceren van de twee zijden van identiteitskaarten of verzekeringskaarten op dezelfde kant van een pagina. Die functie is bijzonder nuttig voor geneeskundige centra of verzorgingsinstellingen bij het opmaken van patiëntendossiers of voor autoverhuurbedrijven die rijbewijzen moeten kopiëren.

De multifunctionele printer WorkCentre 4260MFP
De multifunctionele printer WorkCentre 4260MFP is verkrijgbaar vanaf 2.999,00 euro en biedt geavanceerde functies die men gewoonlijk aantreft op apparatuur voor departementen die ook met het A3-formaat overweg kan. Het toestel, dat rond het platform van de WorkCentre 4150 is opgebouwd, is de snelste kantoormultifunctional die momenteel op de markt bestaat.

De betrouwbare en productieve WorkCentre 4260MFP kan meerdere taken tegelijk uitvoeren. Zo kan er tegelijk op worden afgedrukt, gereproduceerd, gescand en gefaxt. Verder biedt de Print Around-functie de mogelijkheid om, zonder menselijke tussenkomst, elke taak uit te stellen die andere resources nodig heeft (papier van verschillend formaat, bijvoorbeeld) en de volgende taak in de wachtrij af te drukken, wat productiviteitsdalingen van de medewerkers beperkt. En de Fax Forward-functie stuurt binnenkomende faxen automatisch naar een e-mailadres om tijdverlies en papierverspilling te vermijden. Ten slotte werd het zeven inch grote kleuren aanraakscherm van de WorkCentre 4260MFP zodanig ontworpen dat de medewerkers gemakkelijk de taken kunnen selecteren.

De WorkCentre 4260MFP is tevens standaard voorzien van tal van beveiligingsfuncties om te voorkomen dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt. Zo wist de Image Overwrite-functie afbeeldingen van de harde schijf zodra het werk voltooid is en beletten de Secure Print- en Secure Fax Receive-functies de inzage van documenten totdat een code in het systeem is ingevoerd.

De WorkCentre 4260MFP is compatibel met een ruime waaier aan software en tools voor het beheer van randapparatuur, zoals Equitrac Office, Captaris RightFax en X-Solutions ScanFlowStore, en met een groot aantal SAP-oplossingen.

“Onze klanten zijn op zoek naar kantoorapparatuur die hen helpt om productiever te worden”, verklaarde Rogério Fangueiro, senior vice president, Office Group, Xerox Europe. “De vandaag aangekondigde producten beschikken over bepaalde technologieën die ook gebruikt worden in onze producten bestemd voor grote ondernemingen om kmo’s ook in staat stellen beter te werken en hun processen voor het beheer van documenten te optimaliseren.”

Update van het gamma monochrome A3-kantoormulfunctionals
Xerox breidde ook zijn assortiment WorkCentre 5200-producten uit met een nieuw instapmodel: de WorkCentre 5222, die 22 pagina’s per minuut aflevert. De copierconfiguratie van de WorkCentre 5222 kan optioneel worden uitgerust met een automatische dubbelzijdige documentenlader. Voorts kan hij worden aangevuld met functies voor afdrukken, digitaliseren en afwerken zoals het geval is voor de copierconfiguraties van de WorkCentre 5225 (25 ppm) en 5230 (30 ppm), die echter standaard over de automatische dubbelzijdige documentenlader beschikken. De WorkCentre 5200 is te koop vanaf 2.670,00 euro.

Om kmo’s en werkgroepen van grote bedrijven te helpen om meer te doen met documenten in kleur, zijn de WorkCentre 5225 en 5230 voortaan beschikbaar in copier/printerconfiguraties die in kleur kunnen scannen via het netwerk: het gaat om de nieuwe WorkCentre 5225A- en 5230A-modellen. De WorkCentre 5225 en 5230 beschikken over het EIP-platform (Extensible Interface Platform) van Xerox, waarmee onafhankelijke software vendors en ontwikkelaars toepassingen voor documentenbeheer op maat kunnen ontwikkelen en het aanraakscherm kunnen personaliseren. Die toepassingen, die toegankelijk zijn via het aanraakscherm van de WorkCentre 5225 en 5230, zijn bedoeld om geoptimaliseerde en gepersonaliseerde werkprocedures in de onderneming door te voeren.

Beschikbaarheid
De Phaser 3300MFP, de WorkCentre 4260MFP en de WorkCentre 5225A dragen het Energy Star®-label en zijn beschikbaar via de resellers en dealers van Xerox.

De WorkCentre 4260MFP en de WorkCentre 5225A kunnen ook met een PagePack- of eClick-contract worden aangekocht. Met PagePack betalen kmo’s en grote ondernemingen een vaste prijs per pagina die de verbruiksartikelen en het onderhoud aan huis omvat. Xerox biedt echter ook eClick aan grote bedrijven aan, die in dat geval eveneens een vaste prijs per pagina betalen. De Phaser 3300MFP kan overigens ook met een eClick-contract worden aangeschaft.

- Einde -

Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble. Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Xerox® is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette,
Xerox België-Luxemburg
Tel. +32 2 716 65 11
pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone,
Eurolife
Tel. +32 2 374 74 04 / +32 495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be