De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding sluit een outsourcingcontract met Xerox


Zaventem, sep 14, 2008 – Vandaag heeft de afdeling Xerox Global Services (XGS) van Xerox België-Luxemburg de ondertekening bekendgemaakt van een outsourcingcontract met de VDAB (de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding). Deze overeenkomst heeft betrekking op het beheer van een centrum voor de reproductie van documenten en van een afdrukplatform. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar en kan met vijf jaar worden verlengd.

Het centrum voor de reproductie van documenten, dat in Vilvoorde werd gevestigd, dient voornamelijk voor het afdrukken van cursussyllabi voor de opleidingscentra van de VDAB. Het gaat om een totaal van 20 miljoen geprinte pagina’s in zwart-wit en 150.000 pagina’s in kleur per jaar. Het centrum is uitgerust met een Nuvera EA 288 voor het dubbelzijdig afdrukken van de syllabi op gerecycleerd papier, een Nuvera EA 120 voor complexere taken zoals de productie van documenten bestaande uit pagina’s in kleur en zwart-wit, een digitale DocuColor 7000 kleurenpers voor grote oplagen en CPBourg BB3002 en Renz afwerkingsystemen (respectievelijk voor thermisch inbinden en spiraalbinden).

Het afdrukplatform, dat berust op een mTivity-oplossing, biedt de regionale afdelingen van de VDAB toegang tot sjablonen die ze invullen met teksten en foto’s die zijn goedgekeurd door de dienst communicatie van de VDAB, met name voor de aanmaak van brochures en affiches.

Met de oprichting van het centrum voor de reproductie van documenten en het afdrukplatform is de VDAB voortaan in staat zijn interne gebruikers afdruk- en reproductiediensten tegen lagere prijzen aan te bieden en te zorgen voor de naleving van zijn huisstijl.

In het kader van haar beheersopdracht heeft de XGS-afdeling ook drie medewerkers van de VDAB overgenomen die zullen instaan voor de continuïteit van de betrekkingen met de interne klanten van de VDAB.

- Einde -

Over VDAB
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding bestaat sinds 1989.

VDAB staat onder toezicht van de Vlaamse minister die werkgelegenheid in zijn bevoegdheid heeft, de heer Frank Vandenbroucke, Vice-minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming.

Als publieke dienstverlener wil VDAB sturend en uitvoerend werken aan een transparante en dynamische arbeidsmarkt in Vlaanderen.

Om die opdracht zo efficiënt mogelijk uit te voeren, biedt VDAB een uitgebreid en doeltreffend dienstenpakket aan:
  • arbeidsbemiddeling
  • training & opleiding
  • loopbaanbegeleiding
VDAB wil een snelle service aanbieden en zijn verschillende klantengroepen (werkzoekenden, werknemers en werkgevers) op een zo efficiënt mogelijke manier benaderen. De nieuwste informaticatoepassingen spelen hier handig op in. Naast de klassieke media zijn de jobcomputers en de uitgebreide toepassingen op het internet belangrijke kanalen.

Over Xerox Global Services
De diensten die de afdeling Xerox Global Services aanbiedt, zijn opgesplitst in vier gamma’s van diensten: de optimalisatie van kantooromgevingen (beheer van inkomende en uitgaande post, beheer van processen en uitrusting voor kantoorafdrukken), het beheer van businessprocessen die afhangen van documenten (administratieve, financiële en CRM-processen), het ontwerp en de aanmaak van documenten (documentontwerp, uitbesteding van de uitrusting voor de productie van documenten, beheer van de productie van documenten bij de klant, beheer van de levenscyclus van productdocumentatie, hulp bij de aankoop van afdrukken via internet) en de digitalisering en opslag van documenten.

- Einde -

Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble. Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Xerox® is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette,
Xerox België-Luxemburg
Tel. +32 2 716 65 11
pierre.collette@xerox.com

Nancy Vercammen,
Woordvoerder & communicatiemanager VDAB
Tel. +32 2 506 16 34 / +32 497 519 117
Nancy.Vercammen@vdab.be

Renato Jannone,
Eurolife
Tel. +32 2 374 74 04 / +32 495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be