IBM kiest voor de wereldwijde imaging- en documentenbeheerdiensten van Xerox


Zaventem, nov 12, 2008 – In het kader van een wereldwijde overeenkomst die vandaag werd aangekondigd, gaat Xerox miljoenen documenten voor IBM en zijn klanten digitaliseren. Daartoe wordt Xerox de bevoorrechte imagingpartner op wereldschaal van IBM Managed Business Process Services (MBPS), een divisie van IBM Global Technology Services.

IBM MBPS automatiseert en standaardiseert backofficefuncties in domeinen als financiën en boekhouding, human resources, customer relationship management. Met de wereldwijde diensten voor documentenbeheer van Xerox gaat IBM zijn klanten digitale toegang bieden tot informatie die vandaag in papieren documenten opgeslagen zit.

De voordelen zullen onder meer liggen in een snellere opzoeking van en toegang tot documenten, een betere kwaliteitscontrole en een verlaging van de algemene onkosten en de opslag- en inventariskosten.

“Dit partnerschap zal onze concurrentiekracht verhogen door de kosten te beperken en de dienstverlening en ondersteuning gericht op de groei van onze klanten fors te verbeteren“, zegt vicevoorzitter Larry Huffman van Global Business Process Delivery, IBM MBPS. “Onze gezamenlijke kennis van de bedrijfsprocessen zal ons in staat stellen om de kosten efficiënter te beheren en de antwoordtijden voor onze klanten te verkorten.”

“Het staat vast dat het documentenbeheer essentieel is om de efficiëntie in bedrijven te verhogen,” aldus voorzitter Stephen Cronin van Xerox Global Services. “De wereldwijde diensten voor imaging en documentenbeheer van Xerox gekoppeld aan de beproefde vakbekwaamheid van IBM in de uitbesteding van bedrijfsprocessen vormen een bijzonder krachtige mix, met concurrentievoordelen en een meetbare ROI voor klanten.”

- XXX -

Over Xerox Global Services
De diensten die de afdeling Xerox Global Services aanbiedt, zijn opgesplitst in vier gamma’s van diensten: de optimalisatie van kantooromgevingen (beheer van inkomende en uitgaande post, beheer van processen en uitrusting voor kantoorafdrukken), het beheer van businessprocessen die afhangen van documenten (administratieve, financiële en CRM-processen), het ontwerp en de aanmaak van documenten (documentontwerp, uitbesteding van de uitrusting voor de productie van documenten, beheer van de productie van documenten bij de klant, beheer van de levenscyclus van productdocumentatie, hulp bij de aankoop van afdrukken via internet) en de digitalisering en opslag van documenten.

Xerox Global Services' documentenbeheer helpt klanten om de productiviteit te verbeteren, de kosten te beheersen en/of de belasting op het milieu te verminderen. Xerox Global Services beschikt over het breedste uitbestedingsprogramma voor documenten en processen in de sector.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble. Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Xerox® is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg - Tel. +32 2 716 65 11
pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife - Tel. +32 2 374 74 04 / +32 495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be