Xerox biedt kmo's een nieuwe krachtige kleurenprinter voor een lage prijs


Zaventem, nov 03, 2008 – In antwoord op de vraag van kmo's die kleurendocumenten van professionele kwaliteit wensen af te drukken binnen een beperkt budget, brengt Xerox een A4-kleurenprinter op de markt voor een lage prijs.

De nieuwe printer is ideaal voor ondernemingen die zelf hun documenten voor marketingdoeleinden en externe communicatie afdrukken. Het is bewezen dat documenten in kleur de aandachtsduur van de lezers en het memoriseren met 82% verhogen. Bovendien kan het gebruik van kleur in commerciële brochures en andere externe communicatiedragers de verkoop tot 80% doen stijgen.

De Phaser 6280, die verkrijgbaar is vanaf 499,00 euro zbtw, maakt afdrukken van hoge kwaliteit tegen een maximumsnelheid van 25 pagina's per minuut in kleur en 30 pagina's per minuut in Z/W. Met kleuren die goedgekeurd zijn door Pantone en de software Adobe Postscript 3 produceert ze een buitengewone beeldkwaliteit bij een resolutie van 600 x 600 x 4 dpi. Door het gebruik van de toner EA-HG (Emulsion Aggregation High-Grade Toner) van Xerox verbruikt het toestel bovendien minder inkt per gedrukte pagina dan met traditionele toner het geval zou zijn. Ten slotte, met 256MB geheugen en een processor van 400MHz die standaard geïnstalleerd zijn, een aanbevolen maandelijks afdrukvolume van 70.000 pagina's en een uitvoertijd van de eerste pagina van 10 seconden, is de Phaser 6280 in staat om complexe printjobs moeiteloos uit te voeren.

De Phaser 6280 laat kmo's snel beschikken over hun afdrukken van rekenbladen, PowerPoint-presentaties en complexe documenten die grafieken en tabellen bevatten. Het toestel wordt geleverd met het softwareprogramma PrintingScout™, dat automatisch berichten stuurt naar de pc's van de gebruikers om hen te waarschuwen bij eventuele afdrukproblemen. Daarenboven zijn de tonerniveaus op het bedieningsscherm van de printer afleesbaar zodat de gebruikers tijdig de nodige maatregelen kunnen treffen alvorens de inktpatronen leeg zijn.

De printer beschikt standaard over een toevoerlade met een capaciteit van 250 vel en is in staat te printen op uiteenlopende dragers en verschillende formaten waaronder enveloppen, etiketten, gekartonneerd papier en visitekaartjes. In optie zijn er tonerpatronen met grote capaciteit verkrijgbaar (tot 7.000 afdrukken voor de patronen met zwarte toner en tot 5.900 afdrukken voor de patronen met kleurentoner). Hierdoor kan de Phaser 6280 de kostprijs per pagina nog verder verlagen voor een groter aantal gebruikers.

In het kader van het programma Xerox Green World Alliance zijn de tonerpatronen en de onderhoudsproducten van de printer recycleerbaar. Xerox neemt ook de lege patronen terug zonder extra kosten en ondersteunt hiermee het milieubeleid van zijn klanten. De versie netwerk/recto-verso voldoet aan de richtlijnen van ENERGY STAR®. Dit toestel produceert automatisch recto-versoafdrukken en helpt zo de klanten minder papier te verbruiken en de uitstoot van broeikasgassen te verlagen.

De Phaser 6280 is compatibel met Microsoft Vista, Mac OS (versies 10 en hoger) en met verschillende Linux-systemen.

De Phaser 6280 kan ook met een PagePack- of eClick-contract worden aangekocht. Met PagePack en eClick betalen kmo’s en grote ondernemingen respectievelijk een vaste prijs per pagina (die de verbruiksartikelen en het onderhoud aan huis omvat) waardoor ze hun kosten kunnen verlagen en beter kunnen beheersen.

De Phaser 6280 is onmiddellijk verkrijgbaar bij alle Xerox-resellers en -distributeurs.

Xerox brengt via zijn netwerk van distributiepartners een volledig assortiment printers, multifunctionele systemen en diensten en oplossingen met toegevoegde waarde op de markt. Xerox is een dienstverlenende technologiepartner, maakt zakendoen gemakkelijker voor klanten en partners, is toonaangevend in de overgang naar kleur in kantoren, verbetert de productiviteit en efficiëntie, richt de werkplek opnieuw in met nieuwe internetdiensten op de MFP en helpt klanten afval en broeikasgassen te verminderen.

- XXX -

Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble. Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Xerox® is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg - Tel. +32 2 716 65 11
pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife - Tel. +32 2 374 74 04 / +32 495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be