Nieuwe Xerox Iridesse pers biedt kleurrijke kansen voor meer omzet

Door Mary Roddy, Global Product Marketing Manager, Xerox

Wanneer mensen besluiten te printen, willen ze tegenwoordig steeds vaker iets dat ze vooral niet via digitale media kunnen krijgen. Iets speciaals. Xerox heeft daarom digitale imaging technologieën ontwikkeld die iets buitengewoons proberen te leveren, zoals de twee die in 2016 de prestigieuze InterTech Technology Awards ontvingen.

De ene bood de eerste metallic toners in digitaal printen die de metallic kwaliteit van traditionele foliestempels evenaren, uitgebracht voor het optionele vijfde tonerstation van de Xerox® 800i/1000i kleurenpers. De andere bood Ultra HD-resolutie, die een langdurige irritatie over digitale kleurenafdrukken aanpakt, om uitdagende elementen zoals kleurovergangen, dunne lettertypen en vectorgrafieken probleemloos te produceren. Het is een kenmerkende eigenschap van de Xerox® Versant® familie persen.

Xerox Iridesse Production Press

Print zes kleuren in één drukgang

Xerox heeft deze bekroonde technologieën nu in één pers samengebracht, met niet één maar twee stations voor speciale toners. De Xerox® Iridesse™ productiepers is de eerste xerografische digitale pers die zes kleuren in één drukgang kan printen. De High Definition Emulsion Aggregate (HD EA) toner die in de pers wordt gebruikt, heeft ook een nieuwe formule met de kleinste deeltjes ooit voor Xerox kleurtoners, voor nóg fijnere beeldcontrole die ervoor zorgt dat tinten, overgangen, dunne tekst en lijnen worden geprint zoals is bedoeld.

De Iridesse is bovendien een veelzijdige, complete productiepers die voldoet aan iedere verwachting voor kosteneffectieve kleine oplagen, personalisatie en korte doorlooptijden in de geautomatiseerde printomgevingen van vandaag. Dankzij printsnelheden van wel 120 ppm, een reeks inline afwerkingsopties en de mogelijkheid om op verschillende afdrukmaterialen met een gewicht tot 400 g/m² te printen, kunnen drukkerijen vol vertrouwen ingewikkelde opdrachten aannemen.

Dit allemaal bij elkaar biedt een geweldige mogelijkheid om nieuwe inkomstenbronnen te ontwikkelen en tegelijkertijd de productie te vereenvoudigen. Laten we dit wat nauwkeuriger bekijken.

Examples of six color printing

Het wauw-effect van digitale verbeteringen

Verbeteringen in digitaal printen, zoals coatings, metallics, witte inkten, steunkleuren en gamma-uitbreidingen, zijn tegenwoordig enkele van de beste printmogelijkheden. Printvolumes zullen tot 2020 naar verwachting elk jaar met 27% toenemen en voor wel 50% tot 400% hogere marges zorgen1.

Wat speciale verbeteringen zo aantrekkelijk maakt, zijn de intrigerende ontwerpopties die bij vrijwel elke toepassing voor een verbluffend wauw-effect zorgen – wat de aandacht trekt, content eruit laat springen en klanten boeit – om het imago van een merk te bevorderen. Kopers van drukwerk noemen brochures, visitekaartjes, direct mail, wenskaarten, Point-of-Sale borden en boekomslagen als hun voornaamste toepassingen voor inline digitale verbeteringen.

Dat is waar de nieuwe Xerox Iridesse productiepers bij komt kijken. Het is een gloednieuw platform dat digitale verbeteringen naar een hoger niveau tilt. Aan de kern ervan staat Color FLX Technology, de configuratie van zes tonerstations voor bijzonder flexibele creatie van verbluffende effecten en een regenboog van iriserende kleuren – waar de Iridesse zijn naam aan te danken heeft. Er zijn drie speciale toners verkrijgbaar – HD EA zilver metallic, goud metallic en transparant – die worden geprint door één van twee tonerstations, het ene vóór CMYK en het andere na CMYK.

Mixed metallics print sample

Mixed metallics print sample

Met dit uitgebreide palet kunnen operators zilveren en gouden HD EA toner samen gebruiken of met CMYK kleuren combineren om uiteenlopende schitterende metallic tinten te creëren. HD EA transparante toner kan bijdragen aan levendige steunkleuren, metallic overgangen, fotografische verbeteringen, volledige dekking en andere effecten die visuele elementen eruit laten springen. Multi-pass en dimensionale mogelijkheden kunnen deze effecten nog verder verrijken met voelbare structuren.

En het gebeurt allemaal inline, in één drukgang, bij nominale snelheid, met zeer nauwkeurige registratie en alle voordelen die digitaal printen biedt voor voordeligere productie, kortere doorlooptijden en de mogelijkheid om te personaliseren. Zo kunt u meer van de hoogwaardige printproducten produceren die bedrijfsgroei stimuleren en meer omzet genereren.

Geavanceerde, baanbrekende HD-kwaliteit

Om het bedoelde wauw-effect te verkrijgen, moeten digitale verbeteringen natuurlijk een hoge kwaliteit hebben. De Iridesse biedt dit met de toonaangevende Ultra High Definition (HD) resolutie. De Ultra HD-resolutie is de enige in de markt waarbij een beeldresolutie van 2400 x 2400 dpi wordt gecombineerd met een 10-bits weergaveresolutie tot wel 1200 x 1200 dpi, om vier keer zoveel tinten te bieden dan concurrerende persen.

Mixed metallics print sample

De Iridesse gaat echter nog een stap verder met een nieuwe licht glanzende, uit kleine deeltjes bestaande (5 micron) HD EA tonerformule voor elke CMYK kleur. Deze nieuwe technologie zorgt voor gelijkmatige overdracht van maximaal zes lagen toner en biedt tegelijkertijd een hogere kwaliteit voor vectorgrafieken, fijnere lijnen en tekst, en vloeiende kleurovergangen. Deze hoge kwaliteit wordt bereikt met minder toner en zonder fuserolie, voor afdrukken die na het printen kunnen worden beschreven of gecoat.

De nieuwe formule laat metallic afdrukken ook meer schitteren dankzij platte metallic vlokjes in de tonerdeeltjes, waardoor de toners een hogere positie hebben in de Flop index, een maatstaf voor de reflectiecoëfficiënt.

 

Toonaangevende automatisering

De Iridesse breidt dus duidelijk uw mogelijkheden uit, maar vereenvoudigt ook uw productie. De pers doet dit door toonaangevende automatisering, waarmee kostbare handmatige taken uit productieprocessen worden geëlimineerd.

Het begint met persinstelling en kleurbehoud. Belangrijke kalibratie-, profilerings- en uitlijningstaken zijn allemaal geautomatiseerd via de Full Width Array met Automated Color Quality Suite (ACQS) van het systeem, die gebruikmaakt van een inline scanner met RGB sensoren om snelle, nauwkeurige kleurenreproductie te verzekeren. Om de productiviteit nog verder te verbeteren, kunnen sommige van deze automatische aanpassingen aan het begin van een shift of vóór essentiële opdrachten met één klik worden gecombineerd en gepland met de nieuwe functie EZ Press Check.

Tijdens het printen wordt de kleurkwaliteit behouden door closed-loop procescontroles die voortdurend kleurpatches controleren. Als er kwaliteitsaanpassingen nodig zijn, worden die onmiddellijk en automatisch aangebracht.

Er is ook een aantal papierverwerkingstechnologieën die de prestaties van de pers verbeteren. MMX technologie (Mixed Media Xceleration) optimaliseert de verwerking van hoogwaardige opdrachten met verschillende afdrukmaterialen en gemengde effecten. Dankzij een koelingsmodule en een ontkruller met krulcorrectie tijdens het printen worden geprinte vellen voorbereid op productieve inline afwerking.

Geautomatiseerde productie wordt mogelijk gemaakt door inline afwerkingsopties, waaronder:

  • Professioneel “plooivouwen” van inserts, menu's, folders, kaarten enzovoort met de nieuwe Xerox Crease and Two-sided Trimmer
  • Nieten van katernen en handleidingen met de Production Ready Booklet Maker Finisher
  • SquareFold ruggen voor hoogwaardigere brochures en katernen met de Xerox SquareFold Trimmer Module.

 

Hoogwaardige toepassingen

Zien is geloven. Deze video's tonen een aantal representatieve toepassingen die een idee geven van de manier waarop licht op transparante en metallic toners van de Iridesse valt. (Als u dat met eigen ogen ziet, is het natuurlijk nog veel mooier!)

De metallic regenboog van een briefkaart

Metallic rainbow postcard

De regenboog van metallic kleuren op deze briefkaarten is gecreëerd door een onderlaag van zilveren toner te combineren met CMYK steunkleuren en overgangen, en een bovenlaag van transparante toner op tekst en voor extra effecten. De opdracht werd met een snelheid van 60 ppm in één keer geprint op zwaar afdrukmateriaal van 12 x 18 inch (30,48 x 45,72 cm).

Bruiloftsuitnodiging met warme metallics

Wedding invitation

De warme metallic kleuren op deze bruiloftsuitnodiging zijn gecreëerd door een gouden onderlaag als steunkleur, gecombineerd met CMYK. Zilver biedt een bovenlaag als steunkleur.

Het boeiende track-trace effect van een pakket

Tire track effect

Het speciale track-trace effect op dit pakket is gecreëerd door een zilveren overspoeling als onderlaag en een transparante toner als bovenlaag, wat resulteert in een “dof gelakt” effect.

Een onvergetelijk visitekaartje

Business cards

Dit bedrukte vel van 12 x 18 inch (30,48 x 45,72 cm) met visitekaartjes in zes kleuren heeft een zilveren onderlaag plus CMYK kleuren om verschillende metallic tinten te creëren, en een bovenlaag van transparant lijnwerk om contrast toe te voegen en het visueel interessant te maken. De achterkant heeft een zilveren dekking als onderlaag en een transparant cirkelpatroon als bovenlaag.

 

Vragen? Wij hebben antwoorden.

Waar vind ik meer informatie over de Iridesse?
Zie gedetailleerde specificaties ›
Bekijk een video-overzicht van de Iridesse pers ›

 

Welke digitale front-ends zijn er beschikbaar voor de Iridesse?

De digitale front-end van de Iridesse is de Xerox® EX-P6 Print Server Powered by Fiery®, die specifiek is ontwikkeld om productieworkflows efficiënter te maken voor hoogwaardige effecten en speciale toepassingen. De volgende generatie DFE maakt gebruik van Xerox’ printexpertise met de mogelijkheden van de toonaangevende Electronics for Imaging (EFI) Fiery DFE voor volledige digitale productiviteit en flexibiliteit.

 

Welke configuraties zijn er beschikbaar voor de Iridesse?

Voor informatie over configuraties – waaronder invoer en inline afwerking – gaat u naar de nieuwe Product Explorer pagina.

 

Kan ik structuur toevoegen aan mijn afdrukken?

Ja, met Xerox multi-pass kunnen gebruikers tot wel zeven lagen CMYK kleuren en speciale toners (zilver, goud en transparant) toevoegen aan een toepassing. Dit wordt gedaan bij de printerserver en zonder de bronbestanden van de opdracht te hoeven bewerken. Xerox biedt informatie over dit proces in de bron “CMYK + Design and File Preparation Guidelines” voor de Xerox Iridesse productiepers.

 

 

1. Keypoint Intelligence-InfoTrends, “Beyond CMYK: The Use of Special Effects in Digital Printing”, 2016

Laat uw klanten genieten van een wauw-effect met de Xerox Iridesse productiepers