Naar hoofdinhoudKlik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.

A row of wind turbines

Xerox programma voor recycling van verbruiksartikelen

Bedankt voor uw interesse in het recyclen van uw gebruikte Xerox verbruiksartikelen. Xerox is toegewijd aan verantwoorde en milieuvriendelijke bedrijfspraktijken. De Xerox Green World Alliance is een waardevol recyclage programma dat de impact van printerverbruiksartikelen op het milieu minimaliseert en opties voor het weggooien van lege cartridges biedt. Onze recyclage programma's hebben voorkomen dat miljoenen kilo's aan verbruiksartikelen bij het afval terechtkomen. Wij zijn toonaangevend in de industrie in het bieden van alternatieven voor gebruikte verbruiksartikelen, waaronder herverwerking van printercartridges, hergebruik van afvaltoner, terugwinning van plastic en metaal, en omzetting van afval in energie. Alleen originele Xerox verbruiksartikelen komen in aanmerking voor dit recyclage programma.

Opties voor het recycleren van originele Xerox verbruiksartikelen

Retourzendingen met Eco Boxes

Retourzendingen met Eco Boxes

Als u meer dan 5 items wilt retourneren, raden we de Xerox Eco Box optie aan. Dien een verzoek in om lege Eco Boxes bij u te laten bezorgen en/of gevulde Eco Boxes bij u op te halen:   Verzoek om lege Eco Boxes te bezorgen Verzoek om gevulde Eco Boxes op te halen

Retourzendingen met afzonderlijke items

Retourzendingen met afzonderlijke items

Als u niet meer dan 5 items wilt retourneren, raden we het retourzendingsproces voor gebundelde afzonderlijke items aan.  Gebruik de oorspronkelijke doosjes om originele Xerox verbruiksartikelen te retourneren.

  • Als u een gebruikte cartridge retourneert, stopt u deze in het zakje van de nieuwe cartridge en plakt u het zakje met plakband dicht. Stop de gebruikte cartridge in het doosje van de nieuwe cartridge en plak het doosje dicht.

  • Als u 2 of meer items retourneert, plakt u de doosjes met plakband aan elkaar of stopt u ze in één grotere doos, en retourneert u deze als één pakket.

  • Aanvraag voor een retourlabel indienen.

  • Print de label(s) op A4-papier (gebruik een laserprinter) en vouw het A4'tje dubbel (A5). 

  • Plak het papier met plakband op de doos met het retouradres bovenop.

  • Breng uw pakket naar het dichtstbijzijnde afgiftepunt.

Alleen geautoriseerde Xerox retourlabels worden aanvaard (geprint vanaf internet).