Naar hoofdinhoudKlik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.

Coworkers in a wood paneled office looking at various digital devices

Mopria® Print Service en Mopria® Scan

Xerox® printers zijn Mopria-gecertificeerd en vereenvoudigen de mobiele print- en scanervaring op computers, tablets en smartphones.

Overzicht

Door taken op een steeds mobielere werkplek te stroomlijnen, kunt u prioriteit geven aan wat echt belangrijk is – uw kernactiviteiten. Xerox en de Mopria Alliance werken samen om komende innovaties in mobiel printen en scannen vorm te geven, wat garandeert dat huidige en toekomstige technologieën naadloos integreren met de snel ontwikkelende mobiele werkplek om medewerkers overal een optimale ervaring te bieden.

Belangrijkste functies

 • Eenvoudig en naadloos printen en scannen vanaf Android, Windows® en Chromebook

 • Standaardmanier om draadloos een Xerox-printer of multifunctionele printer (MFP) te vinden en er verbinding mee te maken om te printen

 • Mobiele print- en scanoplossing die werkt voor bedrijven met een IT BYOD-beleid

 • Pas opdrachtinstellingen gemakkelijk aan, zoals kleur, aantal kopieën, 2-zijdig printen, papierformaat en meer.

 • Voor printers die Mopria Scan-certificering hebben, kunt u gescande documenten gemakkelijk opslaan naar uw mobiele telefoon, tablet of de cloud.

Uw uitdagingen

Gebruikers willen snel en moeiteloos kunnen printen vanaf alle apparaten die ze elke dag gebruiken, vooral hun mobiele apparaten terwijl ze onderweg zijn. Veel gebruikers vinden het moeilijk om printers in de omgeving te vinden en te printen vanaf hun mobiele apparaten.

Belangrijkste uitdagingen

 • Gebruikers kunnen het moeilijk vinden om vanaf hun mobiele apparaat beschikbare printers te vinden en gebruiken.

 • Mobiele gebruikers kunnen niet achterhalen hoe ze afdrukken kunnen instellen vanuit hun mobiele apps.

 • Het gebruik van smartphones en tablets stimuleert de behoefte aan printmogelijkheden zoals op een pc, maar zonder al te veel gedoe.

 • De wens om vanuit uw populairste apps te printen.

Hoe Xerox kan helpen

Door middel van Mopria Print Service en Mopria Scan zal Xerox de ontwikkeling van belangrijke mobiele interactiestandaarden blijven ondersteunen, die van cruciaal belang zijn om printtechnologieën levensvatbaar te maken op de werkplek van vandaag, die wordt aangestuurd met de snelheid van het mobiele.

Waarom kiezen voor Xerox?

 • Klanten met bestaande en toekomstige Xerox printers kunnen er zeker van zijn dat hun producten fleet-brede ondersteuning bieden voor gemakkelijk printen en scannen.

 • Gebruikers kunnen draadloos printen vanaf Android-apparaten en andere mobiele apparaten met behulp van een industriestandaard.

 • Als medeoprichter van Mopria legt Xerox zich erop toe de nieuwste standaarden voor mobiel printen in ons portfolio van printers op te nemen.

Compatibele producten

Om Mopria-compatibel te zijn, moet een printer of MFP voldoen aan een certificeringsproces dat is gedefinieerd door de Mopria Alliance (de nieuwste gecertificeerde producten zijn beschikbaar op de pagina met Mopria-gecertificeerde producten). Mobiel printen en scannen kan worden gedaan met behulp van de apps Mopria Print Service en Mopria Scan, die beschikbaar zijn in de Google Play Store.

Hieronder staat een lijst met Xerox-gecertificeerde apparaten:

Multifunctionele / alles-in-één printers

Multifunctionele / alles-in-één printers

Kantoorprinters