Naar hoofdinhoud Klik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.

Wat is Xerox® Remote Services?

Xerox Remote Services is de infrastructuur en het mechanisme die klantmachines laten communiceren met Xerox, en biedt u toegang tot een scala aan tijdbesparende mogelijkheden. Wanneer uw machine is ingeschreven, verzendt deze meterstanden, voorraadniveaus en diagnostische gegevens. Maandelijkse facturering gebeurt automatisch, en toner kan worden aangevuld zonder ooit een bestelling te hoeven plaatsen. U kunt er ook voor kiezen automatische software-upgrades en beveiligingspatches te ontvangen. Mocht uw printer problemen ondervinden, dan worden de diagnostische gegevens die uw machine verzendt door onze Digital Support Experts gebruikt om uw probleem onmiddellijk op te lossen.

Verbinding maken met Remote Services

Connectiviteit is noodzakelijk om de benodigde gegevens te kunnen verzamelen voor het beheren van services zoals Geautomatiseerde doorgifte van meterstanden en Geautomatiseerde vervanging van verbruiksartikelen, evenals diagnostische ondersteuning. Er zijn twee verbindingsmethoden beschikbaar. Kies hieronder Xerox Device Agent of Device Direct en volg de instructies om uw machine te verbinden. Meer informatie? Lees hoe het werkt.

Belangrijke opmerking: geautomatiseerde meteropnames en/of automatische toner-rapporteringen kunnen bij sommige oudere printermodellen verstoord zijn door op handen zijnde wijzigingen. U dient actie te ondernemen om van deze diensten te kunnen blijven gebruikmaken.

Selecteer uw verbindingsmethode:

Vind instructies voor het instellen van Device Direct voor uw product:

Delen