Naar hoofdinhoudKlik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.

A green reflective globe

Xerox door Quocirca uitgeroepen tot leider in duurzaamheid in de printsector

Quocirca duurzaamheidsleiders, 2022

Quocirca, een toonaangevende bron voor onafhankelijk onderzoek, doordacht leiderschap en bruikbare inzichten voor de printsector, heeft Xerox een koploper op het gebied van duurzaamheid genoemd in zijn rapport Duurzaamheidstrends van 2022.

De studie richtte zich op de net-nul-strategieën, toezeggingen en duurzaamheidsdiensten en -oplossingen van leveranciers van beeldvormingsapparatuur die innovatie en groei mogelijk maken en tegelijkertijd klanten helpen hun milieu-impact te verminderen. In het rapport merkt Quocirca op dat "Xerox zijn net-nul-doelstelling met tien jaar heeft vervroegd tot 2040. Het duurzaamheidsplan van Xerox dekt zijn volledige waardeketen en is gericht op het verbeteren van processen en energie-efficiëntie en het ontwerpen van milieuverantwoorde producten en schone technologieën die verder gaan dan printen."

Xerox is van plan net-zero emissies te bereiken via projecten die de operationele efficiëntie verbeteren, nieuwe technologische innovaties creëren en resterende broeikasgasemissies neutraliseren via CO2-compensatiemechanismen. Sinds we in 2003 onze eerste doelen stelden, hebben we 320.000 ton kooldioxide-equivalenten geëlimineerd en ons energieverbruik en onze broeikasgasemissies aanzienlijk verminderd.

"Xerox is al meer dan 100 jaar een trotse voorstander van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen", aldus Michele Cahn, vicepresident Global Government Affairs, Sustainability, Citizenship & Compliance. "Verantwoordelijk handelen als maatschappelijk verantwoorde onderneming is en blijft een belangrijke pijler van de bedrijfswaarden van Xerox."

Voor meer informatie over onze duurzaamheidsdoelstellingen en de vooruitgang die we hebben geboekt, kunt u het Xerox Corporate Social Responsibility Goals and Progress Summary lezen.

Verwante verhalen

Gold stars

Xerox ontvangt hoogste eer van ENERGY STAR®

Xerox, met een erfgoed van innovatie die de wereld een duurzamere plek helpt te maken, is vereerd de 2022 ENERGY STAR® Partner of the Year Award te hebben ontvangen.

Terra Carta Seal

Xerox ontvangt Terra Carta Seal van HRH The Prince of Wales

Xerox is erkend onder wereldwijde bedrijven die innovatie bevorderen en hun toewijding demonstreren aan het creëren van duurzame markten en het afstemmen op de ambities van het Terra Carta-herstelplan. [in het Engels]

Globe with the words "Provider UN Climate Change Conference UK 2021 - In partnership with Italy"

Verenigde Naties en DEFRA e-Alliance werken samen met Xerox om ecologische voetafdrukken te minimaliseren

De VN selecteerde voor de COP26-conferentie Xerox-apparaten die voldoen aan internationaal erkende beveiligings- en duurzaamheidsnormen.

Delen