Naar hoofdinhoudKlik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.

Hands on keyboard with apps overlay.

Robotic Process Automation (RPA)

Hoe handig zou het zijn als u uw alledaagse, handmatige taken kunt automatiseren?

Organisaties van elke omvang hebben te maken met vele grote veranderingen. En in de dagelijkse rompslomp van het beheren van activiteiten en het bij de tijd blijven, hebben nieuwe uitdagingen oude pijnpunten versterkt. Krappe budgetten. Hybride personeel. En tijdrovende handmatige taken waarmee het bedrijf blijft draaien, maar niet per se blijft groeien. Robotic Process Automation (RPA) kan de druk op uw bedrijf verlichten, zodat medewerkers vrij zijn om te innoveren, strategisch te werken en de concurrentie voor te blijven.

pictogram van stopwatch

Wat is Robotic Process Automation?

Robotic Process Automation gebruikt bots om herhaaldelijke of gestandaardiseerde taken in softwareprogramma's uit te voeren. Workflows die volledig afhankelijk zijn van papier en personen, hebben het gemak van RPA hard nodig. Door handmatige taken in verschillende bedrijfsprocessen te automatiseren, laat Xerox® RPA u meer doen in minder tijd en met minder resources.

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is of in welke bedrijfstak u actief bent. Als u processen heeft, hebben wij bots om die te automatiseren. En van start gaan is simpel. Wij helpen u een op maat gemaakte oplossing samen te stellen die uw bedrijf slimmer, veiliger en sterker maakt en de mogelijkheid biedt om:

 • Direct aan de slag te gaan met vooraf ingestelde, gebruiksklare processen uit onze uitgebreide botcatalogus.

 • De efficiëntie te verhogen met bot-personeel dat uitgebreide automatisering in verschillende belangrijke bedrijfsprocessen biedt.

 • Beter inzicht in de kosten te hebben dankzij overzichtelijke prijzen die de bot, bot-configuratie, implementatie, ondersteuning en nog veel meer omvatten.

 • Precies te zien hoeveel tijd en geld uw bot-personeel u bespaart met een ROI-calculator.

 • Bij te blijven dankzij implementatie in de cloud of op locatie. De meeste implementaties zijn in enkele weken klaar.

Question Mark

Veelgestelde vragen

Hoe wordt Robotic Process Automation gebruikt?

Hoe wordt Robotic Process Automation gebruikt?

Robotic Process Automation (RPA) wordt gebruikt om bedrijfsprocessen en workflows in verschillende sectoren te transformeren door herhaaldelijke en op regels gebaseerde taken te automatiseren. Hier volgt hoe Xerox de efficiëntie en productiviteit verbetert via ons RPA-platform:

Verwerking en beheer van documenten: RPA-oplossingen worden gebruikt om documentgerelateerde taken te automatiseren, zoals scannen, gegevensextractie, indexeren en archiveren. Dit stroomlijnt documentbeheerprocessen, vermindert handmatige fouten en versnelt het ophalen van informatie.

Verwerking van facturen en betalingen: Wordt gebruikt om de end-to-end factuurverwerkingscyclus te automatiseren. Dit omvat gegevensextractie uit facturen, validatie, routering van goedkeuringen, en betalingsverwerking, wat leidt tot kortere doorlooptijden en beter cashflowbeheer.

Klantenservice en ondersteuning: Ondersteunt organisaties bij het verbeteren van de klantenservice door routinevragen, het verwerken van bestellingen en het oplossen van problemen te automatiseren. Door RPA aangedreven chatbots en virtuele assistenten kunnen 24/7 ondersteuning bieden, wat de klanttevredenheid verbetert.

HR en medewerkers onboarding: Xerox RPA wordt gebruikt om HR-processen te stroomlijnen, zoals medewerkers onboarding, payroll-verwerking en uitkeringsbeheer. Het automatiseert taken zoals gegevensinvoer, documentgeneratie en compliance controles, waardoor HR-teams zich kunnen concentreren op strategische activiteiten.

Toeleveringsketenoptimalisatie: RPA oplossingen optimaliseren de supply chain door het automatiseren van demand forecasting, orderverwerking, voorraadbeheer en communicatie met leveranciers. Dit leidt tot kortere doorlooptijden, lagere kosten en betere voorraadnauwkeurigheid.

Financiën en boekhouding: Wordt toegepast om financiële processen te automatiseren, waaronder debiteuren- en crediteurenadministratie, financiële rapportage en afstemming. Het verzekert nauwkeurigheid, compliance en snellere financiële afsluiting.

Claims en facturering in de gezondheidszorg: In de gezondheidszorgsector automatiseert Xerox RPA claimverwerking, kwalificatieverificatie en facturering, wat leidt tot minder claimafwijzingen, beter inkomstencyclusbeheer en verbeterde patiëntervaringen.

Productie en kwaliteitscontrole: Helpt fabrikanten kwaliteitscontroleprocessen te automatiseren door productielijnen te bewaken, defecten te detecteren en corrigerende acties te activeren. Dit verbetert de productkwaliteit en vermindert productie-onderbrekingen.

Beheer van juridische documenten: Op juridisch gebied wordt Xerox RPA gebruikt voor documentcontrole, categorisering en due diligence. Het versnelt de documentintensieve processen in verband met juridische zaken en transacties.

Gegevensbescherming en compliance: Helpt gegevensbeveiliging en compliance te garanderen door het automatiseren van gegevensback-up, toegangscontrole en het maken van controletrajecten. Het helpt ook bij het beheer van het privacybeleid en het reageren op incidenten met gegevensbeveiliging.

: Automatiseert IT-routinetaken zoals gebruikersinrichting, wachtwoordherstel en software-updates, waardoor IT-teams zich kunnen concentreren op strategische projecten en complexe technische problemen.

RPA is een veelzijdige technologie die kan worden aangepast om aan specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen, de operationele efficiëntie te bevorderen, de kosten te verlagen, de nauwkeurigheid te verhogen en de algehele klant- en medewerkerservaring te verbeteren. Door herhaaldelijke taken te automatiseren, kunnen organisaties dankzij Xerox RPA hun medewerkers strategischer inzetten en zich aanpassen aan de veranderende eisen van het digitale tijdperk.

Wat is het verschil tussen RPA en AI?

Wat is het verschil tussen RPA en AI?

Robotic Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI) zijn verschillende maar aanvullende technologieën. RPA richt zich op het automatiseren van herhaaldelijke en op regels gebaseerde taken door menselijke acties na te bootsen, terwijl AI een breder scala aan mogelijkheden omvat, waaronder machine learning en cognitive computing, waardoor systemen kunnen leren van gegevens, voorspellingen kunnen doen en zich kunnen aanpassen aan complexe situaties. Samen kunnen RPA en AI uitgebreidere automatiseringsoplossingen bieden die taakautomatisering combineren met gegevensgestuurde besluitvorming en intelligente procesoptimalisatie.

Heeft RPA codering nodig?

Heeft RPA codering nodig?

RPA-oplossingen (Robotic Process Automation) zijn ontworpen om gebruikersvriendelijk te zijn en vereisen meestal geen uitgebreide coderingsexpertise. Xerox RPA-platforms hebben vaak ontwikkelomgevingen met weinig of geen code, waardoor gebruikers processen kunnen configureren en automatiseren met behulp van intuïtieve visuele interfaces. Dankzij deze benadering kunnen bedrijfsgebruikers en vakinhoudelijke experts RPA-bots maken en implementeren zonder daar geavanceerde coderingsvaardigheden voor nodig te hebben, waardoor automatisering sneller in gebruik wordt genomen en wordt geïmplementeerd in organisaties. Voor complexere taken of geavanceerde integraties kunnen coderingsvaardigheden echter wel nuttig zijn, hoewel ze niet per se vereist zijn om Xerox RPA-oplossingen effectief te kunnen gebruiken.

Welke functies en mogelijkheden zijn belangrijk in Robotic Process Automation?

Welke functies en mogelijkheden zijn belangrijk in Robotic Process Automation?

De volgende functies en mogelijkheden zijn belangrijk in RPA-technologie (Robotic Process Automation):

1. Gebruikersvriendelijke interface: Dankzij intuïtieve en gebruikersvriendelijke interfaces kunnen bedrijfsgebruikers RPA-bots ontwerpen, configureren en beheren zonder daar uitgebreide coderingsvaardigheden voor nodig te hebben, wat voor snelle ingebruikname in organisaties zorgt.

2. Schaalbaarheid: RPA-platforms moeten organisaties in staat stellen automatiseringsprocessen gemakkelijk te schalen om aan groeiende bedrijfsbehoeften te voldoen, wat uitvoerbaarheid en flexibiliteit op de lange termijn verzekert.

3. Integratie: Naadloze integratiemogelijkheden zijn cruciaal om RPA-bots te kunnen laten samenwerken met bestaande systemen en toepassingen, wat een samenhangend automatiseringsecosysteem verzekert.

4. Beveiliging en compliance: .RPA-oplossingen moeten prioriteit geven aan robuuste beveiligingsmaatregelen om gevoelige gegevens te beschermen en naleving van de regelgeving en normen voor gegevensbescherming in de sector te garanderen.

5.Analyse en rapportage: Geavanceerde analyse- en rapportagefuncties geven inzicht in botprestaties, procesefficiëntie en potentiële gebieden voor optimalisatie, wat helpt bij gegevensgestuurde besluitvorming.

6. Cognitieve automatisering: Door artificial intelligence- en machine learning-mogelijkheden op te nemen in RPA-technologie, is deze beter in staat om ongestructureerde gegevens te verwerken, beslissingen te nemen en zich aan te passen aan complexe scenario's.

7. Procesbeheer: RPA-platforms moeten procesbeheermogelijkheden bieden om end-to-end processen naadloos te beheren, die meerdere bots en menselijke interventies omvatten.

8. Uitzonderingsverwerking: Dankzij effectieve mechanismen voor uitzonderingsverwerking kunnen RPA-bots onverwachte scenario's en fouten fatsoenlijk afhandelen, wat procescontinuïteit verzekert.

9. Audittrails: Dankzij uitgebreide audittrails en logboeken kunnen organisaties botactiviteiten bijhouden en monitoren voor compliance- en aansprakelijkheidsdoeleinden.

10. Ondersteuning en training: Toegang tot robuuste klantenondersteuning en trainingsbronnen is essentieel om te verzekeren dat organisaties hun RPA-oplossingen effectief kunnen implementeren, onderhouden en optimaliseren.

Xerox vindt dat RPA-technologie een uitgebreide verzameling functies en mogelijkheden moet bieden waarmee organisaties processen efficiënt, veilig en in overeenstemming met hun unieke bedrijfsdoelen en -vereisten kunnen automatiseren.

Is RPA veilig voor mijn bedrijf?

Is RPA veilig voor mijn bedrijf?

Beveiliging is een topprioriteit in Xerox RPA-oplossingen (Robotic Process Automation). Het RPA-aanbod van Xerox is ontworpen met robuuste beveiligingsmaatregelen om uw bedrijf te beschermen. Deze omvatten gegevensversleuteling, toegangscontroles, audittrails en compliancefuncties om te verzekeren dat uw automatiseringsprocessen veilig zijn en industrienormen en -voorschriften naleven. Xerox gelooft in het bieden van RPA-oplossingen die gemoedsrust geven wanneer het aankomt op gegevensbescherming en beveiliging voor uw bedrijf.

Hoe kunt u RPA schalen?

Hoe kunt u RPA schalen?

Voor het schalen van Robotic Process Automation (RPA) is een strategische benadering nodig waarbij rekening wordt gehouden met een aantal belangrijke factoren. Allereerst identificeert u aanvullende processen die geschikt zijn voor automatisering, en rangschikt u deze op basis van hun impact op uw bedrijfsobjectieven. Vervolgens stelt u beheerbeleid op om een toenemend aantal bots te beheren terwijl compliance en beveiliging worden verzekerd. Om effectief te kunnen schalen, breidt u trainingsprogramma's uit om meer medewerkers in staat te stellen bots te beheren, en optimaliseert u bestaande RPA-processen voortdurend om de efficiëntie te verbeteren en de voordelen van automatisering te maximaliseren. Xerox begrijpt dat het succesvol schalen van RPA een dynamisch proces is dat een combinatie van strategie, technologie en focus op de veranderende behoeften van uw organisatie vereist.

Xerox® Robotic Process Automation service

Xerox Robotic Process Automation Service YouTube Video

Xerox® automatiseringsoplossingen voor documentverwerking

Xerox Document Processing Automation Solutions, Powered by AI YouTube Video
Pictogram van robot

Een one-stop bot-shop

Uw behoeften blijven centraal staan, altijd. Als we geen bot hebben voor uw proces, dan maken we er samen met u een die bij uw unieke behoeften past.

Als enige leverancier doen wij al het zware werk virtueel. Ons team van automatiseringsexperts evalueert, bouwt, implementeert en ondersteunt uw RPA-toepassingen. Zo heeft u één ding minder om u zorgen over te maken en meer tijd om andere dingen te doen.

Laten we uw processen op de automatische piloot zetten. Hoe ver zal het uw bedrijf brengen? Download het overzicht en ontdek de mogelijkheden met Xerox® RPA.

Neem contact met ons op voor meer informatie over Xerox® Robotic Process Automation.

Maak kennis met onze RPA-bots

De Robotic Process Automation-bots van Xerox ondersteunen uw volledige bedrijf. Hier vindt u een selectie van de beschikbare mogelijkheden. Meer informatie vindt u in onze botcatalogus.

Financiën

Financiën

 • Bot voor analyse van transactieprijzen en marges Vergelijkt historische gegevens om een margeanalyse uit te voeren voor specifieke producten en doet aanbevelingen voor de beste prijs aan verkoop- en pricingteams.

 • Bot voor factuurverwerking in crediteurenadministratie Extraheert gegevens uit facturen en valideert belastingen, inkooporders, ontvangstbevestigingen (GRN’s) en betalingstermijnen en -datums. Betaalt facturen dienovereenkomstig.

 • Bot voor debiteurenadministratie Extraheert gegevens uit kwitanties en valideert belastingen, klantfacturen en betalingstermijnen en -datums. Koppelt ontvangen geld aan de juiste factuur.

 • Bot voor claimautomatisering Extraheert gegevens uit claimdocumenten en verzendt de gegevens voor verwerking.

 • Bot voor klantfacturering Bereidt facturen voor en verzendt ze naar klanten.

Klantenservice

Klantenservice

 • Bot voor ordertracering Volgt de verzendstatus van orders die naar klanten zijn verzonden en biedt updates via e-mail en portal.

 • Bot voor monitoring van reservevoorraad Monitort de reservevoorraad en plaatst orders om de voorraad op peil te houden.

Marketing en sales

Marketing en sales

 • Bot voor e-mailcampagnes Stuurt promotionele e-mailcampagnes naar klanten.

 • Bot voor verkooprapporten Creëert rapporten uit meerdere informatiebronnen en levert die automatisch via e-mail, voor meer productiviteit en zinvolle tijdbesparing, op elk moment en overal.

Personeelszaken

Personeelszaken

 • Bot voor payroll-automatisering Uploadt payroll-afschriften naar het bankportaal voor uitbetaling van salarissen en payroll-verwerking.

 • Bot voor medewerkers-onboarding Stuurt per e-mail welkomstberichten naar nieuwe medewerkers, inclusief onboardinginstructies.

Operationeel

Operationeel

 • Bot voor automatisering van swivel seat-activiteiten Automatiseert activiteiten van agents op de desktop, zoals swivel seats, activabeheer van de database en administratie in de tickettool.

 • Bot voor opnieuw instellen wachtwoord Wachtwoorden worden rechtstreeks vanaf het inlogscherm of via webtoegang gereset.

 • Bot voor synchronisatie tussen Excel en Excel, en Excel en app Zorgt dat gegevens tussen een applicatie en een rapport, of tussen twee rapporten, gesynchroniseerd zijn.

 • Bot voor licentiebeheer Wijst automatisch een licentie toe aan een eindgebruiker nadat de benodigde vereisten zijn gevalideerd, zoals een contract of een order.

 • Bot voor automatische scripts Set van scripts en bots die probleemoplossing automatiseren door stappen te doorlopen die veelvoorkomende technische problemen en vragen oplossen.

Verwante Artikelen

hand working on tablet

Unleash the Power of Automation to Transform Your Business

Discover how Xerox® Robotic Process Automation (RPA) Service can revolutionize your business and help you thrive in the era of digital transformation.

A row of employees at a long desk. The closest woman is sorting papers.

Lexitas casestudy - Documentautomatisering

Ontdek hoe Xerox Lexitas hielp hun workflows voor juridische documenten radicaal te veranderen met intelligente documentverwerking en documentautomatisering.