Naar hoofdinhoudKlik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.

Happy coworkers in a brightly lit office with lots of windows, next to a Xerox MFP

Creëer een duurzamer kantoor

Onze inzet voor duurzaamheid omvat het vinden van manieren voor u om slimmer en sneller te werken en tegelijkertijd uw winst en het milieu te verbeteren. Van begin af aan hebben we ernaar gestreefd manieren te vinden om het kantoor duurzamer te maken. We hebben een technologie ontwikkeld om tweezijdig kopiëren mogelijk te maken en het eerste gerecyclede papier geïntroduceerd. Het gebruik van beide is voor veel mensen al vanzelfsprekend geworden. Hier volgen enkele tips voor het gebruiken van de nieuwste productfuncties en -functionaliteiten om uw kantoor duurzamer te maken.

Duurzaamheid mogelijk maken voor onze klanten en onze eigen bedrijfsvoering (PDF)

Stappen naar een duurzamer kantoor

  • Gebruik een printerdriver die duurzaam printen gemakkelijk maakt. Pas de standaardinstellingen van uw printerdriver aan om automatisch aan beide zijden van het vel te printen. Deselecteer het voorblad, zodat u dit vel niet onnodig print. Als u anderen wilt laten weten dat de afdruk van u is, selecteert u de watermerkoptie en kunt u uw initialen of een andere identificatie op een opvallende manier op het papier zetten.

  • Kies energie-efficiënte printers en multifunctionele printers die de ecolabels EPA ENERGY STAR® en EPEAT dragen. Producten met het EPEAT logo voldoen aan ENERGY STAR en aanvullende criteria die elke fase van de productlevenscyclus dekken – ontwerp, productie, toeleveringsketen, gebruik en einde levensduur.

  • Verifieer de authenticiteit van uw tonercartridges. Vervalste tonercartridges zijn moeilijk te onderscheiden van originele Xerox® cartridges. Vervalste cartridges zijn een combinatie van nagevulde/gerecyclede en gloednieuwe cartridges van derden, verpakt in replica‘s van originele Xerox® verpakkingen. In tegenstelling tot Xerox slaan vervalsers geen acht op de kwaliteit, betrouwbaarheid of veiligheid van de cartridges.

  • Betrek uw medewerkers er op een leuke manier bij met de Xerox® Print Awareness Tool. Dankzij de tool zijn medewerkers zich beter bewust van de gevolgen van hun printbeslissingen en kan "kantoornieuws" worden gecommuniceerd via de aanpasbare functie.

  • Word CO2-neutraal. Print ReLeaf plant een precies aantal bomen op basis van uw papierverbruik, om te helpen de broeikasgassen in verband met printen te compenseren.

  • Gebruik de scanfunctie om digitale workflows te creëren. Door handmatige papiergebaseerde processen om te zetten in efficiënte digitale processen, bespaart u papier, tijd en geld en vermindert u het aantal fouten. Met Xerox ConnectKey  kunt u papieren documenten zelfs converteren naar een MP3-audiobestand waarnaar u kunt luisteren.

  • Gebruik het Green World Alliance recyclingprogramma, dat voorkomt dat elk jaar miljoenen verbruiksartikelen bij het afval terechtkomen. U kunt zelfs 5 tot 30 gebruikte verbruiksartikelen in één doos naar ons terugsturen.

  • Transformeer uw papieren documenten in flexibele, beter bruikbare Word- of Excel-indelingen met Xerox® ConnectKey® apps. Vertaal ze in andere talen. Zet geprinte documenten om in digitale bronnen. U kunt informatie gemakkelijk scannen en onmiddellijk archiveren en ophalen. Om kritieke content toegankelijk en doorzoekbaar te maken, kan uw MFP documenten rechtstreeks via uw netwerk naar hun eindbestemming (lokaal of in de cloud) routeren.

  • Implementeer veilig printen om printopdrachten in de wachtrij van de machine te plaatsen totdat een gebruiker een pincode invoert om ze op te vragen. Dankzij een time-outfunctie worden niet-uitgevoerde opdrachten verwijderd om te voorkomen dat vergeten afdrukken zich opstapelen in de machine.

  • Zoek naar tweedehands of gereviseerde machines die zijn geproduceerd om aan oorspronkelijke fabrieksspecificaties te voldoen. Deze zijn getest en gecontroleerd door Xerox technici en hebben garantie. Door gereviseerde machines te kopen, bespaart u geld en wordt voorkomen dat miljoenen kilo‘s aan materiaal bij het afval terechtkomen.

Delen