Creëer een groen kantoor

Onze inzet voor duurzaamheid bij Xerox omvat het vinden van manieren voor u om slimmer en sneller te werken en tegelijkertijd uw winst en het milieu te verbeteren. Wissel ideeën uit met collega's en management in uw bedrijf om een groen kantoor te creëren en duurzaamheid onderdeel van het DNA van uw bedrijf te maken.

Duurzaamheid mogelijk maken voor onze klanten en onze eigen bedrijfsvoering (PDF)

Tien stappen naar een groen kantoor

 1. Gebruik standaard en optionele instellingen om het automatisch te doen.
  Stel de standaardinstellingen van uw printerdriver in op tweezijdig printen, zodat er automatisch aan beide zijden van het vel wordt geprint. Deselecteer het voorblad, zodat u dit vel niet onnodig print. Als u anderen wilt laten weten dat de afdruk van u is, selecteert u de watermerkoptie en kunt u uw initialen of een andere identificatie op een opvallende manier op het vel zetten. Stel conceptmodi en tonerbesparende modi in voor afdrukken die niet van hoge kwaliteit hoeven te zijn.
 2. Selecteer energie-efficiënte printers en multifunctionele printers die de labels EPA Energy Star en EPEAT dragen.
  Print aan beide zijden van de pagina. Print meerdere afbeeldingen per pagina en print alleen het aantal dat u nodig hebt op het moment waarop u dat nodig hebt. Print op papier dat is gecertificeerd conform duurzame bosbouwnormen of gebruik papier dat gerecycled materiaal bevat.
 3. Kies voor innovatieve printtechnologieën, zoals Xerox-eigen EA-toner (Emulsion Aggregation). EA-toner biedt een scherpe printkwaliteit, hoge betrouwbaarheid en lage totale eigendomskosten, omdat er voor het printen van een pagina minder toner en een lagere fusertemperatuur nodig is. Dat betekent minder energieverbruik en CO2-uitstoot vergeleken met conventionele toner.
 4. Recycle kantoorpapier en print op gerecycled papier of FSC-gecertificeerd papier.
 5. Betrek uw medewerkers er op een leuke manier bij. Maak er een concurrerende uitdaging van. Met de Xerox Print Awareness Tool kunt u precies dat doen. Dankzij de tool zijn medewerkers zich beter bewust van de gevolgen van hun printbeslissingen en wordt "kantoornieuws" gecommuniceerd via de aanpasbare functie.
 6. Gebruik de scanfunctie om digitale workflows te creëren. Door handmatige papiergebaseerde processen om te zetten in efficiënte digitale processen, bespaart u papier, tijd en geld en vermindert u het aantal fouten.
 7. Stuur gebruikte tonercartridges terug naar Xerox via ons Green World Alliance recyclingprogramma, dat voorkomt dat elk jaar miljoenen verbruiksartikelen op de stort terechtkomen. U kunt zelfs 5 tot 30 gebruikte verbruiksartikelen in één doos naar ons terugsturen.
 8. Implementeer veilig printen om printopdrachten in de wachtrij van de machine te plaatsen totdat een gebruiker een pincode invoert om ze op te eisen. Dankzij een time-outfunctie worden niet-uitgevoerde opdrachten verwijderd. Zo wordt voorkomen dat vergeten afdrukken zich opstapelen in de machine.
 9. Zoek naar tweedehands of gereviseerde machines die zijn geproduceerd om aan oorspronkelijke fabrieksspecificaties te voldoen. Deze zijn getest en gecontroleerd door Xerox technici en hebben garantie. Door gereviseerde machines te kopen, bespaart u geld en wordt voorkomen dat miljoenen kilo‘s aan materiaal op de stort terechtkomen.
 10. Wissel uw oude machine in voor contant geld, dat u kunt gebruiken voor de aankoop van een nieuwe Xerox printer of multifunctionele printer. Wij kunnen uw oude machine op de juiste manier verwijderen of de onderdelen recyclen om afval te verminderen.