Naar hoofdinhoudKlik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.

Coworkers in an open office with a mural on the wall, with a Xerox MFP

Ecolabel- en productregisterprogramma's

Lijst met milieuvriendelijke Xerox producten (PDF, 89 KB)

Veel producten van Xerox voldoen minimaal aan de normen van 's werelds meest bekende keurmerken voor de milieuprestaties van producten — het internationale ENERGY STAR®-merk, EPEAT en de Duitse Blauwe Engel. Xerox producten met een ecolabel bieden voordelen voor het milieu zonder afbreuk te doen aan prestaties, kwaliteit of betrouwbaarheid. En de energie- en papierbesparende functies van deze machines bieden toegevoegde waarde, efficiëntie en flexibiliteit voor uw werkomgeving.

EPEAT®-milieubeoordelingsregister voor elektronische producten

EPEAT® is een uitgebreid milieubeoordelingssysteem voor het identificeren van elektronische apparaten die aan specifieke milieucriteria voldoen, waarbij uitgebreide criteria voor ontwerp, productie, energieverbruik en recycling worden gecombineerd met voortdurende onafhankelijke verificatie van fabrikantbeweringen. Xerox verkoopt EPEAT producten in veertien landen. Ga naar www.epeat.net om de producten en hun classificatie (Brons, Zilver of Goud) in uw land te bekijken.

ENERGY STAR® programma

In 1993 startte het U.S. Environmental Protection Agency (EPA), met Xerox als charterpartner, het ENERGY STAR-programma om producten te certificeren.

De EPA heeft een testmethodologie ontwikkeld om producten met specifieke energiebesparingskenmerken te certificeren. Het ENERGY STAR programma introduceert regelmatig steeds strengere vereisten, waarvan de meest recente versie op 11 oktober 2019 van kracht werd. Xerox en andere sectorleden hebben met de EPA samengewerkt om de ENERGY STAR Imaging Equipment 3.0 op te stellen.

Hoewel het moeilijk is aan de nieuwe standaard te voldoen, blijft het ons doel dat 100% van alle nieuwe producten die binnen de scope vallen, dit label verkrijgen. Deze energievereisten dienen als basis voor andere ecolabels, zoals EPEAT en Blue Angel, en geven blijk van onze voortdurende toewijding om het energieverbruik van producten te verminderen. Ga naar www.energystar.gov voor meer informatie.

Blue Angel-keurmerk

Blue Angel, gevestigd in Duitsland, was ‘s werelds eerste milieugerelateerde label voor producten en services. Sinds 1978 promoot het ecologisch bewustzijn en leidt het consumenten naar de meest ecologisch verantwoorde producten. RAL (het bestuurslichaam voor Blue Angel-certificering) introduceert regelmatig steeds strengere vereisten, waarvan de meest recente versie op 1 januari 2017 van kracht werd. Machines moeten aan strenge vereisten (RAL-UZ-205) voor chemische emissies, materiaalselectie, recyclebaar ontwerp en energieverbruik voldoen om Blue Angel-certificering te kunnen verkrijgen.

Contact opnemen

Milieu, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid

ehs-europe@xerox.com

Gold stars

Xerox ontvangt hoogste eer van ENERGY STAR® programma

Xerox is vereerd de 2024 ENERGY STAR® Partner of the Year Award te hebben ontvangen. [in het Engels]

Delen