Naar hoofdinhoudKlik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.

View looking up into a tree full of green leaves

Efficiënt gebruik van papier bij Xerox

We verplichten ons om papier op verantwoorde wijze te kopen en efficiënt te gebruiken. Onze strategie begint bij het begin van de keten met de vezelbron en gaat door naar verwerking en productie, via gebruik en einde levensduur. We hanteren een meervoudige benadering via partnerschappen met onze klanten en leveranciers en andere belanghebbenden, waaronder niet-gouvernementele organisaties (NGO‘s), overheidsinstanties en academische instellingen. Ons langetermijndoel is een duurzame papiercyclus te ondersteunen en de impact op het milieu te beperken terwijl we aan de veeleisende bedrijfsbehoeften van onze klanten voldoen.

Via ons partnerschap met PrintReleaf. Xerox klanten hebben de mogelijkheid om bij te dragen aan de herbebossing van bossen over de hele wereld en hun algehele ecologische voetafdruk te reduceren. Op basis van het thema “U print er één, wij planten er één” wordt papiergebruik gerapporteerd om evenveel bomen te planten in geografische gebieden die herbebost moeten worden.

In 2013 tekende Domtar een overeenkomst met Xerox voor de verwerving van Xerox papier- en afdrukmaterialenbedrijf in de Verenigde Staten en Canada. De deal geeft Domtar exclusieve rechten voor de marketing en distributie van Xerox papier en afdrukmaterialen. Meer informatie over Domtar en duurzaamheid. Hetzelfde jaar werd Xerox papierbedrijf in West-Europa verkocht aan Antalis. Meer informatie over duurzaamheid van Antalis.

Xerox behoudt het papierbedrijf in haar opkomende markten. We passen strenge richtlijnen voor papier-sourcing toe op bedrijven die papier aan Xerox leveren voor wederverkoop. De vereisten dekken alle aspecten van papierproductie, van bosbeheer tot de vervaardiging van afgewerkte producten. We leveren afdrukmaterialen die voldoen aan normen voor duurzaam bosbeheer, waaronder de Forest Stewardship Council (FSC) en het Program for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). FSC-gecertificeerde afdrukmaterialen worden gemaakt van grondstoffen uit een FSC-gecertificeerde bron, beheerde bossen of gerecyclede bronnen.

Efficiënt gebruik van papier

  • Xerox apparatuur en software zijn ontworpen om klanten te helpen papier efficiënter te gebruiken.

  • De “Earth Smart” functie, die in de Global Print Driver is geïntegreerd, brengt een aantal resource-besparende instellingen samen met één klik op een knop. Dankzij deze instellingen, zoals tweezijdig, n-op-1, proefdrukken en tonerbesparingsmodi, kunnen klanten gemakkelijker verantwoorde printkeuzes maken.

  • Klanten van Xerox® Enterprise Print Services hebben toegang tot geavanceerde printbeheer- en rapportagetools, zoals Xerox® Print Agent die aanvullende methoden biedt voor het aanmoedigen en bijhouden van verantwoord printgedrag.

  • Softwareproducten zoals DocuShare® en FreeFlow® Digital Workflow Collection helpen Xerox klanten het papierverbruik te reduceren dankzij elektronisch gegevensbeheer, scannen-naar-e-mail, printen-op-aanvraag en distribueren-dan-printen workflows. Kantoorsoftware oplossingen Productiesoftware oplossingen

  • We verkennen ook creatieve manieren om werknemers te betrekken bij verantwoord papiergebruik met Xerox® werkplekoplossingen en de Xerox® Print Awareness Tool. Meer informatie over Managed Print Services.

Delen