Naar hoofdinhoud Klik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.
Woman looking at data screens

Partners in gegevensbescherming

Gegevensbeveiliging is niet alleen belangrijk voor grote ondernemingen. De meeste bedrijven hebben intellectueel eigendom, strategische plannen of persoonlijke gegevens die moeten worden beschermd. Met steeds meer wettelijke vereisten zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kan de proliferatie van persoonlijke gegevens bedrijfswaarde bieden, maar ook voor compliance-uitdagingen zorgen. Deze veranderingen, in combinatie met een verschuiving naar cloudtechnologieën en het Internet der Dingen, zorgen voor efficiëntie en mogelijkheden om gegevens te delen en verzamelen, maar maken bedrijven ook kwetsbaarder.

Bedrijven worden tegenwoordig geconfronteerd met bedreigingen door onbevoegde toegang tot of bekendmaking van informatie, cyberdiefstal en ransomware, en vandalen die websites of netwerken saboteren. Deze gegevensdieven zoeken naar een lek waar informatie in documenten of op harde schijven eenvoudig kan worden verkregen.

Omdat beveiligingsbedreigingen nooit ophouden, kunnen gegevens niet worden beschermd met eenmalige oplossingen. Door innovatieve technologie te combineren met expertise in werkprocessen, werken we samen met onze klanten om te voorkomen dat gegevens binnen en buiten de werkomgeving in verkeerde handen komen. We hanteren een strategische benadering van printerbeveiliging, die bestaat uit inbraakpreventie, apparaatdetectie, document- en gegevensbescherming en externe partnerschappen met onze informatiebeveiligingsleveranciers. Onze ECM-systemen (Enterprise Content Management) worden uitgevoerd op servers die gebruikmaken van de nieuwste beveiligingsfuncties voor cloud-based servertechnologie.

Met Xerox betekent veiliger ook efficiënter

Veiligheidsmaatregelen worden soms beschouwd als vervelend maar noodzakelijk – denk aan veiligheidscontroles op luchthavens. Bij Xerox hebben we echter geconstateerd dat managed print services de beveiliging kunnen versterken terwijl werkprocessen worden gestroomlijnd en resources worden bespaard. Neem bijvoorbeeld de functie Badge-to-print op onze multifunctionele printers. Documenten die in de printer blijven liggen, vormen een gegevensbeveiligingsrisico: volgens één IT-onderzoek* had 90% van alle Amerikaanse organisaties te maken met lekken of verlies van gevoelige of vertrouwelijke documenten in een periode van 12 maanden.  Met behulp van badge-to-print technologie scannen werknemers gewoon hun badge op de printer om afdrukken op te halen, zodat documentbeveiliging wordt verzekerd en papier wordt bespaard door het aantal niet-opgehaalde afdrukken te verminderen. Tegelijkertijd biedt Xerox User Analytics een extra beveiligingslaag door niet-naleving te identificeren en apparatuurgebruik te controleren.

Vervalste documenten vormen ook een bedreiging voor bedrijven over de hele wereld. Door fraudebestrijdende technologie zoals Xerox® Specialty Imaging toe te voegen aan evenementkaartjes, ID-badges, transcripts, coupons of andere waardevolle documenten, kan het risico van onbevoegd kopiëren worden verminderd.

Man reading tablet with caution sign

Bescherming van alle toegangspunten

Hackers willen bedrijfsnetwerken onderuithalen voor "street cred", terwijl nationale staten naar handelsgeheimen of productspecificaties zoeken. Printers zijn meestal het gemakkelijkste toegangspunt, vooral als standaard wachtwoorden (die vaak gewoon op internet staan) niet zijn gewijzigd. Eenmaal in het netwerk kan een geduldige hacker op systematische wijze informatie verzamelen, zoals e-mailformuleringen, waarmee hij phishing aanvallen kan doen. Hackers kunnen ook toegang krijgen tot servers en malware installeren die de netwerkbeveiliging compromitteert. Wij bieden daarom systemen, zoals de AltaLink reeks hoogvolume printers, die met een gebruikersnaam en wachtwoord zijn beveiligd.  Deze systemen bieden onze klanten McAfee whitelisting technologie, die voortdurend controleert op kwaadaardige malware en automatisch voorkomt dat deze wordt uitgevoerd.  We geven onze bedrijfspartners ook aanbevolen procedures voor printerbeveiliging.

Verdedigingslagen

Netwerken kunnen op meerdere manieren en vanaf verschillende plaatsen worden belaagd. Daarom bieden wij meerlaagse gegevensbescherming. Via nalevingsprogramma's verzekeren we de betrouwbaarheid en veiligheid van onze leveranciers. We anticiperen op potentiële beveiligingsbedreigingen en ontwerpen producten met functies die efficiënte en veilige workflows ondersteunen. Wij bieden onze klanten tijdige beveiligingsbulletins om te verzekeren dat ons partnerschap nog lang na hun aankoop wordt voortgezet.  

*Document Security and Compliance: Enterprise Challenges and Opportunities, InfoTrends, april 2013.

Woman with coffee cup reading, in front of a chalk board, overlaid with an icon of a monitor with binary code

Xerox innovatie

Zie hoe enkele van de knapste koppen op de planeet bijeenkomen in onze wereldwijde onderzoekscentra om de toekomst van werk te verbeteren.

Co-workers reviewing documents, with a Xerox AltaLink C8100 Series MFP in the background

AltaLink® C8100 serie

De ideale digitale werkplekassistent voor veeleisende teams.

Two co-workers standing next to a Xerox MFP looking at a tablet

AltaLink krijgt als eerste de nieuwe Common Criteria certificering voor beveiliging.

AltaLink MFP’s zijn de eerste die door het NIAP zijn gecertificeerd onder de nieuwste beveiliging voor printers.

Beveiliging nader bekeken

Delen