Maak uw printshop milieuvriendelijk

Onze betrokkenheid bij duurzaamheid blijkt uit hoe we u helpen om milieuvriendelijk af te drukken. Als u uw eigen CO2-emissie kunt verlagen, meer offertes kunt opmaken en meer opdrachten kunt binnenhalen op basis van de duurzaamheid van uw bedrijf, is dit gunstig voor alle betrokken partijen.
Hoe milieuvriendelijk is uw printshop? (PDF)
Poster: 10 tips voor een milieuvriendelijke printshop (PDF)

Tien stappen naar een milieuvriendelijke printshop

 1. Begrijp uw invloed op het milieu en formuleer doelstellingen om deze te beperken. Implementeer een milieubeheersysteem en gebruik producten met lagere emissies en niet-giftige toners en plantaardige inkt.
  Feiten over Xerox toner (PDF)
 2. Ga voor printing-on-demand. Druk documenten alleen af als u ze daadwerkelijk nodig heeft om zo te besparen op opslagruimte en hulpbronnen en verspilling van overbodige materialen met 30% terug te dringen.
 3. Gebruik de nieuwste workflow-technologieën. Gebruik Xerox FreeFlow™ software om handmatige processen te automatiseren, het drukwerk in de printshop te beheren en opdrachten en bestellingen via internet te ontvangen.
  Xerox FreeFlow oplossingen voor digitale workflows
 4. Haal optimaal rendement uit elke pagina. Druk zoveel mogelijk afbeeldingen op 1 pagina af, maak dubbelzijdige afdrukken en kopieën op kantoor en scan naar e-mail in plaats van te faxen.
 5. Maak gebruik van soft-proofing. Stuur soft-proofs naar klanten via e-mail of internet om het papierverbruik te beperken, te besparen op kosten voor telefoon, koeriersdiensten en frankering, de effecten op het milieu van het verzenden van papier via lucht- of wegtransport te beperken en een snellere doorlooptijd mogelijk te maken.
 6. Weet waar uw papier vandaan komt en recycle het papier dat u gebruikt. Gebruik milieuvriendelijk papier zoals papier met FSC-keurmerk, gerecycled papier of Xerox High Yield Business Paper waarvoor de helft minder bomen gekapt hoeven te worden dan voor normaal papier. Plaats overal in uw printshop afvalbakken om papier en ongebruikte afdrukken te verzamelen voor recycling of hergebruik.
 7. Beperk uw energieverbruik. Stap over op efficiëntere apparatuur, schakel apparaten uit als ze niet worden gebruikt en vervang stand-alone kantoorapparatuur door multifunctionals die het energieverbruik halveren.
  Xerox apparatuur voor productie
  Xerox multifunctionals voor kantoor
 8. Maak gebruik van goede afvalpreventie en -beheer. Recycle tonercartridges en -flessen, beperk het gebruik van gevaarlijke afvalstoffen en kies voor verpakkingen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling.
  Recycling van Xerox verbruiksartikelen
 9. Koop apparatuur die geschikt is voor hergebruik of recycling. Bij het ontwerpen van de apparaten van Xerox is nagedacht over recycling en hergebruik.
  Producten ontwerpen voor hergebruik
 10. Werk met milieubewuste leveranciers. Vraag uw leveranciers wat ze doen om hun effect op het milieu te beperken.