Naar hoofdinhoudKlik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.

Three co-workers standing together looking at printed documents

Duurzamer printen in de (digitale) drukkerij

Als u op basis van de duurzaamheid van uw drukkerij uw ecologische voetafdruk kunt reduceren, aan meer offertes kunt deelnemen en meer opdrachten in de wacht kunt slepen, wint iedereen.

Stappen naar een duurzamere drukkerij

  • Begrijp uw impact op het milieu en stel doelen om dit te reduceren. Implementeer een milieubeheersysteem, gebruik producten met lagere emissies en gebruik niet-giftige toners en plantaardige inkten.

  • Omarm just-in-time, Print on Demand. Creëer documenten alleen wanneer u ze nodig hebt, om magazijnruimte en bronnen te besparen en afval van verouderde materialen met wel 30% te verminderen.

  • Gebruik efficiëntere workflow technologieën. Gebruik Xerox® FreeFlow® software om handmatige processen te automatiseren, alle printwerkzaamheden in de drukkerij te beheren, en opdrachten en bestellingen via internet te ontvangen.

  • Proefafdrukken. Stuur proefafdrukken via e-mail of internet naar klanten om papierverbruik te reduceren, telefoon- en verzendkosten te besparen, de impact van lucht- of wegvervoer op het milieu te verminderen en de doorlooptijd te versnellen.

  • Weet waar uw papier vandaan komt en recycle het papier dat u gebruikt. Gebruik milieuvriendelijke afdrukmaterialen zoals FSC-gecertificeerd papier en gerecycled papier. Plaats papiercontainers in uw drukkerij om papier en ongebruikte afdrukken te verzamelen voor recycling of hergebruik.

  • Hanteer goede gewoonten voor afvalpreventie en -beheer. Recycle tonercartridges en afvaltonerflessen, verminder gevaarlijk afval en kies voor herbruikbare of recyclebare verpakkingen.

  • Gebruik machines waarvan de onderdelen kunnen worden gerecycled. Xerox machines zijn ontworpen met recycling en hergebruik in gedachten.

  • Zorg dat u met milieuverantwoorde leveranciers samenwerkt. Vraag uw leveranciers wat ze doen om hun impact op het milieu te verminderen.

  • Personaliseer. Verrijk uw documenten met relevante boodschappen, afbeeldingen en graphics om de aandacht van uw doelgroep te trekken. Automatiseer de productie van gepersonaliseerde gedrukte campagnes die ontvangers zullen motiveren erop te reageren in plaats van ze in de recyclebak te gooien.

Delen