Afvalpreventie en -beheer

Xerox verplicht zich om afvalvrije producten te maken in afvalvrije fabrieken om onze klanten te helpen om minder afval te produceren. Ons doel is om producten, verpakkingen en verbruiksartikelen te ontwerpen die efficiënt gebruik maken van hulpbronnen, een minimum aan afval produceren en hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Alle Xerox producten bevatten 0-5% plastic dat door consumenten is gerecycled. Voor alle nieuwe producten die op de EU-markt worden gebracht, zullen er gedurende minimaal 5 jaar na beëindiging van de productie reserveonderdelen beschikbaar zijn.

Interessante links:

You and Xerox: Enabling a Circular Economy (PDF, 1.2 MB)

Producten ontwerpen voor hergebruik

Hoe milieuvriendelijk is uw printshop? (PDF, 1MB) 

Producten recyclen en wegdoen Nederland (PDF)

Product Recycling and Disposal (PDF)

Producten recyclen en wegdoen België (PDF, 174 KB)

Information for Treatment Facilities (PDF, 126 KB)

Xerox recyclingsprogramma voor verbruiksartikelen

  • Het programma van Xerox Green World Alliance voor inzameling en hergebruik/recycling in samenwerking met onze klanten zorgt er jaarlijks voor dat miljoenen en tonercassettes worden teruggestuurd voor hergebruik of recycling.
  • Met behulp van vgefrankeerde etiketten en verpakkingen bij nieuwe verbruiksartikelen kunnen gebruikte artikelen gemakkelijk worden teruggestuurd waarvan meer dan 90% van het materiaal hergebruikt of gerecycled wordt.
  • EPEAT Consumables Reporting and Disposition (PDF, 24 KB) (in Engels)

Xerox programma voor terugname en recycling van producten

  • Xerox is een toonaangevende onderneming op het gebied van herproductie, hergebruik en recycling van kantoorapparatuur. Onze machines kunnen eenvoudig gedemonteerd worden, zijn duurzaam, bevatten minder onderdelen en worden gecontroleerd op chemicaliëngehalte.
  • Xerox selecteert leveranciers van recyclings- en afvalverwerkingsdiensten zorgvuldig. Een auditproces garandeert dat een leverancier veilig en milieuvriendelijk te werk gaat en voldoet aan de wetgeving op dit gebied.
  • Sinds 1991 heeft het hergebruik en de recycling van Xerox (PDF) ervoor gezorgd dat maar liefst meer dan 1 miljard kilo minder afval op stortplaatsen is terechtgekomen.

EPEAT Breder scala aan retourzendingen (PDF, 29 KB) (Alleen Engelstalig)

EOL-karakteriseringsrapporten (einde levensduur) voor producten (PDF, 50 KB) (Alleen Engelstalig)

Afvalvrije fabrieken

  • Sinds het begin van de jaren '90 heeft Xerox een intern initiatief gevolgd dat de afvalvrije fabriek wordt genoemd.
  • Dit initiatief ijvert voor de wereldwijde implementatie van een milieubeheersysteem dat voldoet aan de ISO 14001 norm en helpt om een recyclingscijfer van 92% te bereiken voor niet-gevaarlijke materialen. Lees meer over hoe we onze milieuprestaties beheren. Xerox partners.

 

Delen: