Naar hoofdinhoudKlik om onze Toegankelijkheidsverklaring te lezen of neem contact met ons op als u vragen over toegankelijkheid heeft.

Hands holding a stack of paper

Behoud van biodiversiteit en wereldbossen

Als een van 's werelds grootste distributeurs van papier voor digitaal afdrukken vinden wij het onze plicht om het verantwoord gebruik van papier en een duurzame papiercyclus te steunen. We hanteren strenge milieunormen voor onze papierleveranciers, verkopen milieuvriendelijk papier en steunen duurzame bosbouw door middel van onze samenwerking met The Nature Conservancy om een verantwoord gebruik van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen te garanderen.

Papierbronnen

 • Bedrijven die papier leveren aan Xerox voor wederverkoop, moeten aan strikte vereisten voldoen die alle aspecten van papierproductie dekken, van bosbeheer tot de vervaardiging van afgewerkte producten.

 • De papierleveranciers van Xerox moeten gedetailleerde documentatie kunnen overleggen om aan te tonen dat ze het Xerox beleid voor papierbronnen en papierleveranciers naleven.

Efficiënt papiergebruik

 • Xerox-apparatuur en -software zijn ontworpen met functies die klanten in staat stellen papier efficiënt te gebruiken, zoals betrouwbaar tweezijdig (duplex) afdrukken.

 • Halverwege 2010 integreerde Xerox de functie “earth smart” in zijn Global Print Driver. “Earth smart” brengt verschillende bronbesparende instellingen samen met één klik op een knop, zoals tweezijdig afdrukken, N-op-1, proefdrukken en tonerbesparingsmodi, waardoor klanten gemakkelijker verantwoorde afdrukkeuzes kunnen maken.

 • Xerox Enterprise Print Services-klanten hebben toegang tot geavanceerde afdrukbeheer- en rapportagetools, zoals Xerox Print Agent, die aanvullende methoden bieden voor het aanmoedigen en controleren van verantwoord afdrukgedrag.

 • Softwareproducten zoals DocuShare, SMARTsend en FreeFlow Digital Workflow Collection helpen Xerox-klanten papierverbruik te reduceren door elektronisch gegevensbeheer, scannen naar e-mail, afdrukken op verzoek en distribueren-dan-afdrukken te vereenvoudigen.

Aanbod van gerecycled papier

 • We hebben een ruim aanbod aan gerecycled papier dat verschillende percentages van hergebruikt oudpapier bevat, zoals papier dat voor 100% is gemaakt van gerecycled oudpapier.

 • Gerecyclede producten moeten aan dezelfde strenge prestatiespecificaties voldoen als nieuwe producten, en zijn ontworpen voor optimale prestaties in Xerox-apparatuur.

Software-oplossingen voor kantoren

Software-oplossingen voor productie

Papier met FSC- en PEFC-keurmerk

 • Xerox heeft een FSC (Forest Stewardship Council) en PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) Chain of Custody-keurmerk behaald, dus kunnen we onze klanten papier met FSC- en PEFC-keurmerk leveren.

 • Aan het FSC- en PEFC-keurmerk kunnen klanten zien dat producten voldoen aan strenge normen voor duurzame bosbouw en Chain of Custody-beheer, variërend van bosbeheer tot einddistributie.

Ontinktbaarheid

 • Verzekeren dat afdrukken die met Xerox-apparatuur en -materialen zijn geproduceerd aan het einde van hun bruikbare levensduur verantwoord kunnen worden beheerd, is een belangrijk aandachtspunt in ons productontwikkelingsproces. Wanneer nodig worden er onafhankelijke tests uitgevoerd om te bevestigen dat deze afdrukken geen unieke uitdagingen voor de recyclestroom zullen vormen.

 • Hoewel de ontinktbaarheid van xerografische afdrukken allang is aangetoond, kwam er in 2010 een belangrijke mijlpaal voor een nieuwe technologie toen de nieuwe Xerox Production Inkjet-printer een “goede ontinktbaarheidsscore” kreeg van INGEDE, de internationale vereniging van de ontinktingsindustrie.

Samenwerking met The Nature Conservancy

 • Xerox is in het tweede jaar van de drie dat het een bedrag van 1 miljoen dollar schenkt aan The Nature Conservancy.

 • Deze samenwerking is gericht op bosbeheer in Brazilië, Canada, Indonesië en de VS en promoot best practices waarmee milieudeskundigen, bosbeheerders en papierleveranciers kunnen werken aan duurzaam bosbeheer.

Delen