• Zo laat je je bedrijf verder groeien met de voordelen van Managed Print Services

Zo laat je je bedrijf verder groeien met de voordelen van Managed Print Services

Vier nieuwe MPS-manieren waarmee bedrijven vrij zijn om te innoveren en te groeien

Managed Print Services hebben een flinke metamorfose ondergaan. Bedrijven waren klaar met hun tegenstribbelende, verouderde processen, gapende gaten in de informatievoorziening en de hoge kosten van drukwerk. Ze wilden de vrijheid om te groeien en te innoveren, met minder apparaten en meer controle.

En dus moest Managed Print Services transformeren. Meer vrijheid voor bedrijven en voordelen op vier concrete gebieden:

 1. De vrijheid om strategisch te denken
  Stel jezelf eens de volgende vraag: als je niet zo veel tijd en middelen kwijt zou zijn aan printerbeheer, wat zou je dan allemaal voor elkaar krijgen? Het is lang niet zo eenvoudig zicht op het hele plaatje te behouden, van de inkoop en plaatsing tot aan het onderhoud en voorraadbeheer. En als je werkomgeving ook nog eens ingewikkeld is opgebouwd en door meerdere teams wordt aangestuurd, dan is de ellende compleet.
  Met de Managed Print Services van vandaag de dag heb je veel meer controle. Zo profiteer je van actuele rapportage, ingebouwde beveiliging en visualiseringshulpmiddelen, waardoor vooruitdenken kinderspel wordt. Het proactieve onderhoud en de probleemoplossing die de gebruiker zelf kan uitvoeren, zorgen ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan problemen en meer tijd overhoudt om je bedrijf te laten groeien. De universiteit van Californië heeft dankzij een oplossing voor mobiel printen een kwart miljoen aan papierkosten bespaard..
 2. De vrijheid in groei te investeren
  Papier. Onderhoud. Elektriciteit. Inkt. Een printerpark draaiende houden is een flinke kostenpost waar geen einde aan komt. Met een centrale werkwijze kun je gelukkig op nieuwe manieren de overheadkosten drukken, waardoor je die bespaarde euro’s weer kunt investeren in een plan dat daadwerkelijk vruchten afwerpt.
  Dat is dan ook de reden dat Managed Print Services doorgaans uitgebreide gedragsanalyses omvatten. Zo achterhaal je hoe je die printers meer laat printen en tegelijkertijd de kosten drukt.
  Een ander voordeel is dat je per module kunt betalen. Je bent dus geen geld kwijt aan diensten waar je geen gebruik van maakt.
  En heb je de milieuvriendelijkheid al overwogen? Wie minder verspilt, ontziet het milieu. Zo heeft de gemeente New York 2 miljoen dollar aan printkosten bespaard, waarvan 70% energiekosten.

 3. De vrijheid om de juiste technologie te gebruiken
  Met de moderne multifunctionele printers van nu profiteer je van ontzettend veel flexibiliteit. Je kunt documenten bijvoorbeeld met een druk op de knop vanuit de cloud afdrukken of juist in de cloud opslaan, je kunt mobiel printen en je krijgt tools in handen waarmee je drukwerk en digitaal materiaal effectief bundelt.
  Maar pas op: zonder een goed doordachte printstrategie is de kans groot dat je lukraak printers, scanners en kopieerapparaten hebt ingeslagen bij de aanbieder die op het moment van aankoop de laagste prijs bood. Dat betekent dat je nu beschikt over technologie die toen bij je paste – en inmiddels achterhaald is geraakt.
  Met Managed Print Services beschik je over de middelen om die fout weer recht te zetten. Je bespaart op complexiteit, onderhoud en kosten doordat je enkel de apparaten inkoopt die je nodig hebt: niets meer en niets minder. Coface Services wist het printerpark met 70% te verkleinen en ging van 40 naar 5 apparaten..

 1. De vrijheid om echt slim te werken
  Weet je hoe je pas echt op papier bespaart? Door het überhaupt niet te kopen. Daarom omvatten moderne Managed Print Services meer dan enkel de printer zelf. Als je documenten rechtstreeks in de cloud kunt opslaan, kun je er altijd en overal bij – en kun je processen met veelgebruikte documenten automatiseren, zoals de facturering. Zo houdt iedereen meer tijd en ruimte over.
  En op die pakweg 30% waarvoor een papieren document écht onmisbaar is, bespaar je dankzij Managed Print Services ook. Hoe? Doordat al die tijdrovende, dure klusjes verleden tijd zijn. Papier, inkt en toner worden automatisch besteld, waardoor je mensen meer tijd voor hun eigen werk hebben en minder te hoeven duimendraaien terwijl ze wachten totdat hun documenten uit de printer rollen. De gemeenteraad van Newport verwerkt inmiddels 99,4% minder facturen per maand.

Tijd om de knoop door te hakken

Hikt je bedrijf tegen belemmerende printprocessen aan? Dan kun je met moderne Managed Print Services in weinig tijd veel sneller en gestroomlijnder worden, met minder papier, minder apparaten en minder kosten.
Wat is de volgende stap? Je moet op zoek naar een ervaren partner die precies kan aanwijzen waar je printprocessen wel wat soepeler mogen lopen. En laat dat nou net ons sterke punt zijn.

Ontdek hoe je met Managed Print Services van Xerox meer print tegen minder kosten en tegelijkertijd de papierwinkel laat plaatsmaken voor elegante digitale processen.  

Neem contact met ons op

Insights van Managed Print Services

Verken pdf‘s, video‘s, infographics en meer over dit onderwerp.